Search
Close this search box.
Sportske vesti
Broj pregleda

POVRATAK OTPISANIH: FK SVRLJIG UPISAO NOVU POBEDU

Podeli sa prijateljima:

Fudbaleri FK ,,Svrljig” upisali su novu pobedu na gostujućem terenu protiv ekipe FK ,,Orljane” iz Orljana u okviru odigravanja 12. kola fudbalske zone ,,Centar”. 

FK Orljane - FK Svrljig 1:2
FK Orljane – FK Svrljig 1:2

Svrljiški četvrtoligaši pobedili su rezultatom 1:2 (0:0), a strelci za goste bili su iskusni Vladica Đorđević i kapiten ekipe Nenad Ilijić.

Svrljižani su na meč pristigli bez napadača Petra Dragićevića, prvog golmana Milana Jeremića i bez nekoliko startnih igrača koji su bili odsutni zbog povreda, ali i zbog nagomilanih žutih kartona, pa su bili primorani da pauziraju.

Međutim, pored tako oslabljenog tima plavo-beli su stabilnom igrom, sa dobro postavljenim igračima na svojim pozicijama uspeli da matiraju domaćina pred prepunim tribinama i da utišaju Orljane u čak dva navrata.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, snage su bile izjednačene i prikazano je malo bleđe izdanje oba tima.

FK Orljane - FK Svrljig 1:2
FK Orljane – FK Svrljig 1:2

Drugi deo utakmice krenuo je udarcem sa centra na go plavo-belih, ali je mladi Jakov Stojanović bio na visini zadatka i u više navrata spasio mrežu FK ,,Svrljiga”. Stojanović se na ovoj utakmici istakao na golu i pokupio ovacije publike.

Domaćin je napadao i nizao šanse, ali realizacije nije bilo, plavo-beli su bili iskusniji i precizniji i u odbrani, ali i u napadu.

Jovan Mihajlović, mlada nada svrljiškog fudbala, propustio je dve prilike da matira domaćeg golmana, a jednom je sa dvadesetak metara pogodio prečku, i to je bila jedna od boljih šansi za FK ,,Svrljig”.

Sam kraj utakmice bio je dramatičan. Domaćin je nekako ,,umuvao” loptu u mrežu mladog Stojanovića i onda su krenuli svi u šesnaesterac Svrljižana, pa čak i protivnički golman. Uspeli su da pogode stativu, da promaše zicer i da za kraj iznude faul na liniji šesnaesterca, ali i taj poslednji očajnički pokušaj bio je bezuspešan pa su Svrljižani na kraju zasluženo slavili.

Autor: M. Ilić / Redakcija

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano