Search
Close this search box.
Postaje tradicionalna manifestacija
Broj pregleda

Ministar Krkobabić i poslanik Miletić otvorili peti ,,Sajam zimnice” u Crnoljevici

Podeli sa prijateljima:

U Crnoljevici kod Svrljiga danas je održan peti ,,Sajam zimnice” koji se vezuje za zdravu hranu i narodne običaje svrljiškog kraja, ali i drugih krajeva Srbije. 

5. Sajam zimnice, foto: M.P.
5. Sajam zimnice, foto: M.P.

Ove godine se okupio veći broj izlagača, domaćica i domaćina, koji su izložili svoju zimnicu koju su posetioci sajma mogli da probaju, ali i kupe, te da poruče i ostvare saradnju sa izlagačima.

Pored poljoprivrednih gazdinstava i zadruga, učešće su uzeli i poljoprivrednici i drugi ljudi koji profesionalno pripremaju domaću hranu, prevashodno zimnicu.

Ministar Krkobabić i poslanik Miletić, obilaze štandove, foto: M.P.
Ministar Krkobabić i poslanik Miletić, obilaze štandove, foto: M.P.

Okupljenima se obratio ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, koji je na sajam došao u pratnji narodnog poslanika i predsednika Ujedinjene seljačke stranke Milije Miletića.

Oni su zajedno obišli štandove i razgovarali sa izlagačima, a bilo je reči i oko pomoći seoskim sredinama, konkretno poljoprivrednim proizvođačima kroz razne programe Ministarstva koje vodi ministar Krkobabić.

Narodni poslanik Milija Miletić rekao je da se bori za prava žena na selu gotovo neprestano u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Miletić i Krkobabić probali belmuž, foto: M.P.
Miletić i Krkobabić probali belmuž, foto: M.P.

SAJAM ZIMNICE JE VEZAN ZA MEĐUNARODNI DAN ŽENA NA SELU! 

Miletić na otvaranju Sajma, foto: M.P.
Miletić na otvaranju Sajma, foto: M.P.

Pored našeg ,,Sajma zimnice” ujedno obeležavamo i ,,Međunarodni dan žena na selu”, gde promovišemo žene i njihovo zalaganje u zajednici koje je zaista nemerljivo. Mesna zajednica Crnoljevica i njen predsednik Vlada Milosavljević pomogli su održavanje ove manifestacije, što je bio slučaj i proteklih godina i svake godine je sve bolje. Značajnu ulogu ima Opština Svrljig, kao i žene iz svrljiškog kraja na čelu sa Tatjanom Lazarević, rekao je Miletić.

Vredno je pomenuti da je glavni inicijator da se ,,Sajam zimnice” održava u Svrljigu upravo narodni poslanik Milija Miletić.

Sajam zimnice 2022. Svrljig
Sajam zimnice 2022. Svrljig

Današnjem sajmu su pored ministra Milana Krkobabića prisustvovala i državna sekretarka u Ministarstvu životne sredine Ivana Hadži Stošić, kao i Verica Lazić koja je prisutne pozdravila u ime predsednika Republike Srbije.

Na sajmu je po tradiciji pripreman i čuveni Svrljiški belmuž.

Sajam zimnice, centar Crnoljevice, foto: M.P.
Sajam zimnice, centar Crnoljevice, foto: M.P.

Ovogodišnjem ,,Sajmu zimnice” prisustvovali su i predstavnici opština Vlasotince, Knjaževac, Babušnica, Žitorađa, Dimitrovgrad i Kuršumlija, opštine sa kojima opština Svrljig usko sarađuje.

Organizator ove manifestacije je Centar za turizam, kulturu i sport u saradnji sa mesnom zajednicom Crnoljevica, udruženjima žena i Opštinom Svrljig – koja je pokrovitelj.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano