I treba!
Broj pregleda

Pooštriti kaznenu politiku u saobraćaju

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je Forumu unapređenja sistema bezbednosti saobraćaja 2022 pod nazivom „Vizija nula poginule dece u saobraćaju“, koji je održan na Zlatiboru.

Zgrada policije, arhivska fotografija, foto: arhiva
Zgrada policije, arhivska fotografija, foto: arhiva

Vulin je tom prilikom istakao da svaka smrt u saobraćaju, a posebno smrt deteta može da bude izbegnuta i apelovao na vozače i roditelje da propisno voze svoju decu u automobilu.

On je izrazio uverenje da je kaznena politika samo jedan deo onoga što treba da se uradi, ali i ona mora da se promeni.

Onaj koji izazove saobraćajnu nesreću pod dejstvom alkohola ili narkotika, mora biti kažnjavan najmanje za pokušaj ubistva i, takođe, smatram da već u sledećim izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja moramo uvesti instituciju, odnosno mogućnost trajnog oduzimanja vozila i trajnog oduzimanja dozvole. Trajne zabrane nekome da učestvuje u saobraćaju, istakao je on.

Ministar je podsetio na primere teških saobraćajnih nezgoda i ukazao na neophodnost pooštravanja kaznene politike.

Forumu su prisustvovali i predstavnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Republike Srbije, Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije, Republike Srpske i Severne Makedonije, predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i lokalnih samouprava.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *