Search
Close this search box.
Neizvesan meč
Broj pregleda

FK ,,Svrljig” ponovo pobedio! Kapiten Ilijić pogodio u poslednjem minutu

Podeli sa prijateljima:

Fudbaleri FK ,,Svrljig” juče su na stadionu Fudbalskog kluba ,,Car Konstantin” iz Niša savladali domaću ekipu ,,Rudar” rezultatom 6:5 (3:0). 

FK Rudar - FK Svrljig 5:6, foto: M.M.
FK Rudar – FK Svrljig 5:6, foto: M.M.

Svrljižani su u prvom poluvremenu bili dominantniji protivnik, u svakom smislu te reči. Nisu uspeli da realizuju sve šanse i na odmor su otišli sa samo tri razlike.

Nastavak drugog poluvremena obeležio je penal u šesnaestercu Svrljiga koji je napravio Branislav Bojić, ali i izvanredna odbrana Milana Jeremića, koja nije trajala zadugo jer je protivnički igrač bio brži od svih sa linije šesnaesterca i overio go Svrljižana sa razdaljine od jednog metra.

U nastavku plavo-beli igraju dominantnije, bolji su protivnika, ali do realizacije se ne dolazi nikako. Domaćin pravi šansu i u blizini šesnaestrca sudija dosuđuje prekršaj.

Jeremić namešta živi zid, protivnički igrač šutira i lopta se odbija od živog zida – menja pravac i trese mrežu Svrljižana.

Onda je usledio preokret, Svrljig je ubrzo poveo sa 5:2 i rasterećen Stručni štab plavo-belih, petnaestak minuta pre kraja meča izvodi prvotimce kako bi čar zonaškog fudbala okusili i mladi momci koji su na klupi plavaca. 

Svrljig kreće da gubi konce u zadnjem redu, štoperi ponovo kiksiraju i ,,Rudar” smanjuje prednost na 5:3, a potom i na 5:4.

Trenutak kada golman šutira, foto: M.M.
Trenutak kada golman šutira, foto: M.M.

Tri minuta do kraja meča, lopta stiže do protivničkog golmana koji je pusta ispred sebe i kreće ka centru, međutim novajlije u timu Svrljiga platili su danak neiskustvu, puštaju golmana ,,Rudara” da se tako lako ušeta u nebezbednu zonu Svrljiga i onda prave prekršaj nad njim na oko 25 metara od gola.

Golman ostaje pored lopte, sprema se da šutira, golman plavo-belih Milan Jeremić namešta živi zid, i onda je usledio ,,hladan tuš”, volejski udarac golmana u šesnaesterac i neprecizno izbijena lopta svrljiških fudbalera udara u prečku, potom pada na zemlju i završnicu su imali domaćini za izjednačenje u 90. minutu 5:5.

Svrljig namešta loptu na centar i onda kreće napad po boku, da bi lopta došla do Petra Nikolića koga zadnji igrač ,,Rudara” vuče za dres i obara na ivici šesnaesterca i dobija direktan crveni karton.

Neizvesno je pred golom ,,Rudara”. Ilijić pomera igrače, pokazuje im gde da se postave i čeka da sudija pomeri živi zid koji se nalazio na nešto manje od 3 metra ispred lopte. Uplašeni domaćini strepeli su dok sudija nije dao znak za izvođenje slobodnog udarca. I onda, šut, Nenad Ilijić ponovo kapitenski dovodi svoj tim do pobede – matira golmana i vraća tri boda Svrljigu.

Utakmicu je pratilo oko stotinak navijača, među kojima su bili i navijači Fudbalskog kluba ,,Svrljig”.

Golove za FK ,,Svrljig” postigli su Nemanja Nedeljković (dva), Vladica Đorđević, Petar Nikolić, Branislav Bojić i Nenad Ilijić (C).

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano