Search
Close this search box.
Bravo plavi
Broj pregleda

FK SVRLJIG UBEDLJIVO POBEDIO MALOŠIŠTE! POSLE TRI KOLA PRVI NA TABELI

Podeli sa prijateljima:

Fudbaleri FK ,,Svrljig” danas su golovima Nenada Ilijić (2), Vladice Đorđevića i Dušana Stojanovića upisali nova tri boda i prenoćiće na prvom mestu tabele zone Centar. 

Prvulović i Žikić, foto: Svrljiške novine
Prvulović i Žikić, foto: Svrljiške novine

Još jedna izuzetna utakmica u stilu plavo-belih odigrana je danas na gradskom stadionu u Svrljigu, pred oko 100 gledaoca.

Tim Marka Stevanovića bio je i ovog puta na visini zadatka i goste poslao kući bez bodova i sa četiri pogotka u mreži.

Gosti su poveli u prvom poluvremenu, ali nekoliko minuta nakon toga usledio je hladan tuš i izjednačujući pogodak Nenada Ilijića koji je u ovaj meč ušao veoma odlučno i motivisano.

U prvom poluvremenu plavo-beli imali su niz šansi, pogođenu stativu i nekoliko zicera, ali jednostavno sreća im nije bila naklonjena.

Nemanja Nedeljković i kapiten plavo-belih Branislav Bojić ponovo su bili neprikosnoveni čuvari šesnaesterca, a u svemu su im pomagali mladi Andrej Prvulović koji je i ove utakmice blistao na terenu i ostao zapažen od strane publike, ali i gostujućih navijača i igrača, kao i Uroš Žikić koji je ponovo bio na raspolaganju i odbrani i napadačima.

Odlično su se snašli na svojim pozicijama i Stefan Stevanović i Vukašin Petrović, koji je pauzirao jedan meč zbog povrede u Pukovcu.

Petar Peca Nikolić, dokazao je još jednom da su mu brzina i precizan rad sa loptom jedne od najvećih vrlina, a mana kada je u timu sa plavo-belima gotovo i da nema.

Najiskusniji u timu svakako je Vladica Đorđević, čovek koji je preporodio napad Svrljižana, kome pomaže mlad, ali iskusan igrač koji je iz FK ,,Timočanina” došao u redove Svrljiga – Petar Dragićević.

Petar Dragićević u prodoru, foto: M.M.
Petar Dragićević u prodoru, foto: M.M.

Dragićević je pretnja za sve ekipe u zoni Centar, veoma je brz, borben i neustrašiv, ali nažalost danas nije imao sreće da ponovo trese mreže protivničkih golmana.

Svakako moramo spomenuti Milana Jeremića Jeru, golmana Svrljiga, koji je u nekoliko navrata odbranio nekoliko zicera i spasio mrežu Svrljiga.

U drugom poluvremenu na teren su ušli i novi igrač Dušan Stojanović koji je pristigao iz FK ,,Car Konstantin”, iskusni Aleksandar Minić, Miroslav Prvulović i mladi Jovan Mihajlović i golman Jakov Stojanović.

Pobedom plavo-belih zadovoljna je i Uprava kluba.

Čestitamo trenerima Stevanoviću i Mikiću, ali i igračima koji se lavovski bore na terenu. Oni predstavljaju pre svega sebe, a onda i opštinu Svlrjig i Svrljiški sportski savez. Hvala im još jednom što su ponovo doneli radost ljubiteljima fudbala i sporta uopšte i očekujemo novu pobedu narednog vikenda u Žitkovcu, poruka je Uprave kluba.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano