Search
Close this search box.
Obaveštenje za vozače
Broj pregleda

Od 29. jula do 2. avgusta pojačana kontrola saobraćaja

Podeli sa prijateljima:

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će Uprava saobraćajne policije, od 29. jula do 2. avgusta, na teritoriji cele zemlje sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja.

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

Ministarstvo upozorava na to da se tokom predstojećeg vikenda očekuje pojačana frekvencija saobraćaja zbog smene turista, kao i na činjenicu da je od početka meseca život izgubilo 48 učesnika u saobraćaju.

Cilj akcije će biti otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje.

Kako bi se povećala bezbednost pešaka, brzina će biti merena i u zonama pešačkih prelaza na kojima je u prethodnom periodu dolazilo do ugrožavanja njihove bezbednosti.

Uprava saobraćajne policije skreće pažnju na to da većina poginulih vozača i putnika u vozilu nije koristila sigurnosni pojas, kao i da su tri od četiri poginula vozača motocikla upravljala motociklom bez vozačke dozvole odgovarajuće kategorije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve građane da u narednom periodu povećaju opreznost, pokažu potrebnu dozu odgovornosti i, poštujući propise, doprinesu poboljšanju stanja bezbednosti saobraćaja na putevima, dodaje se u saopštenju.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano