Search
Close this search box.
Sakupljeno dovoljno sredstava
Broj pregleda

Miroslav iz Okruglice dobio novi dom zahvaljujući dobrim i humanim ljudima

Podeli sa prijateljima:

Miroslav Stojanov iz Okruglice zahvaljujući dobrim ljudima velikog srca koje je okupio Milenko Milosavljević, poznatiji kao Menja Četnik, dobio je bukvalno novi krov nad glavom.

Pomoć Miroslavu iz Okruglice, obilazak uređene kuće, foto: M.M.
Pomoć Miroslavu iz Okruglice, obilazak uređene kuće, foto: M.M.

Miroslav je živeo u veoma teškim i nehumanim uslovima u Okruglici pokraj Svrljiga. Njegov problem uočio je njegov zemljak iz istog sela Milenko Milosavljević, Menja Četnik, za koga Miroslav kaže da ga zna od malih nogu kao dobrog i humanog čoveka koji želi svima da pomogne.

Spavaća soba, foto: M.M.
Spavaća soba, foto: M.M.

Menja je odmah pokrenuo niz akcija koje je sprovodio kako bi se sakupila sredstva za sanaciju zgrade u kojoj danas živi Miroslav. U Svrljigu su organizovani auto i moto skupovi, razne svirke i koncerti, što je na kraju urodilo plodom jer su se Svrljižani udružili i zajedničkim snagama pomogli ovom mladom čoveku koji ne može sam jer ima velikih zdravstvenih problema.

Dnevna soba, foto: M.M.
Dnevna soba, foto: M.M.

Tim povodom juče smo posetili Miroslava, razgovarali smo sa njim i proveo nas je gde je nekada živeo. Ovo su zaista tužni kadrovi i jedna tužna sudbina, koja je zahvaljujući Menji, Opštini, Centru za socijalni rad i Svrljižanima napokon promenjena.

Miroslav danas ima kompletno rekonstruisan dom gde živi. Uz pomoć sakupljenih sredstava i sredstava iz Centra za socijalni rad zamenjen je krov, renovirana je jedna soba za boravak, uređeno dvorište i prilaz do kuće, a po rečima Menje Četnika ovo je samo početak mnogih akcija koje će se sporvoditi u selu, ali i u gradu.

slika3

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković pohvalio je zalaganje Menje i njegovih prijatelja i poručio da je opština Svrljig uvek tu da podrži iskrenu i dobru nameru kao što je bila njihva da se pomogne ugroženim ljudima.

POGLEDAJTE VIDEO PRILOG

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano