Hitna pomoć
Broj pregleda

Vredna donacija Ministarstva zdravlja svrljiškom Domu zdravlja

Svrljiški Dom zdravlja ,,Dr Ljubinko Đorđević” dobio je novo sanitetsko vozilo od Ministarstva zdravlja Republike Srbije. 

Novo vozilo za Dom zdravlja, foto: M.M.
Novo vozilo za Dom zdravlja, foto: M.M.

Narodni poslanik Milija Miletić ističe da donacija pokazuje veoma dobru saradnju Ministarstva zdravlja, Opštine i Doma zdravlja Svrljig.

Po rečima poslanika Miletića ovo vozilo će koristiti svim građanima Svrljiga, pacijentima Doma zdravlja Svrljigi, koji će njime biti uredno prevezeni do određene klinike u Nišu, Beogradu i drugim mestima u Srbiji, a služiće kao i vozilo hitne pomoći.

Antić, Lončar i Miletić, foto: M.M.
Antić, Lončar i Miletić, foto: M.M.

Direktor Doma zdravlja dr Dejan Antić ističe da je saradnja sa Ministarstvom na zavidnom nivou, te da ovo nije prva donacija koju je svrljiški Dom zdravlja dobio.

Naime, vozilo je dobijeno na osnovu konkursa Doma zdravlja, po projektu Ministarstva zdravlja za nabavku sanitetskih vozila – za potrebe zdravstveno sistema, iz kreditnih sredstava projekta pod nazivom, ,,Odgovor Republike Srbije na Covid 19″.

Vredno je reći da je vozilo opremljeno ozonizatorom za dezinfekciju prostora za prevoz pacijenata, vebastim grejanjem kao i opremom za urgentno zbrinjavanje.

Miletić je iskoristio priliku i zahvalio ministru Zlatiboru Lončaru i njegovim saradnima što su prepoznali probleme svrljiškog Doma zdravlja i rade zajedno sa Opštinom i kolektivom na rešavanju istih.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *