Search
Close this search box.
Obaveštenje za vozače
Broj pregleda

Od 21. aprila do 3. maja 2022. godine POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJA!

Podeli sa prijateljima:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od 21. aprila do 3. maja 2022. godine, sprovodiće akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju kako bi se tokom predstojećih vaskršnjih i prvomajskih praznika, kad se na putevima u Srbiji očekuje povećan broj vozila, očuvala bezbednost saobraćaja.

Zgrada policije, arhivska fotografija, foto: arhiva
Zgrada policije, arhivska fotografija, foto: arhiva

Akcija će biti usmerena na otkrivanje najtežih prekršaja, kao što su prekoračenje brzine kretanja vozila, nepropisno preticanje, upravlјanje vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korišćenje telefona tokom vožnje. Takođe, zbog većeg broja motocikala i mopeda u saobraćaju, policija će kontrolisati i ove učesnike u saobraćaju.

Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, a prilikom zaustavlјanja svakog vozila koje prekorači brzinu kretanja, kontrolisaće se i da li vozači i putnici koriste sigurnosni pojas.

„U 2021. godini, za tri praznična dana, u saobraćajnim nezgodama poginulo je 10, a povređeno 300 učesnika u saobraćaju. Naglašavamo da je vožnja pod dejstvom alkohola najčešći uticajni faktor nastanka saobraćajnih nezgoda tokom praznika, što potvrđuje činjenica da su tokom prošle godine u vreme praznika u čak 53 saobraćajne nezgode učestvovali vozači pod dejstvom alkohola“, rekao je Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima u vreme praznika.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano