Search
Close this search box.
Veterinar na delu
Broj pregleda

Miletić pritekao u pomoć pa otelio kravu u Vlahovu

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik Milija Miletić sa meštanima Vlahova i Lukova danas je u Vlahovu uspešno otelio kravu koja je na svet donela zdravo tele.

IMG c3421ffd241514abc3c65178506e5382 V
Teljenje, autor: S.Đ.

Krava je oteljena u domaćinstvu Matejić Saše iz Vlahova, koji čuva desetak krava i nekoliko teleta, ali i ostale domaće životinje.

Pošto su nam sela veoma stara i Vlahovo bas razruđeno i nema mlađih koji bi pomogli pri teljenju krave Saša je morao da dođe u selo Lukovo koje je na nekoliko kilometara od Vlahova i tamo je pozvao da mu neko od meštana pomogneje da oteli kravu, tada sam ja došao do sela da obiđem meštane kada me je Saša pitao da li hoću da odem do njega i pomognem da otelimo kravu koja je prvoteka tj. junica. Istog trenutka sam prihvatio da odem i da otelimo kravu jer imam iskustva oko toga, rekao je Miletić.

Miletić kaže da je sve oko teljenje urađeno na najbolji način, ali da je problem svih sela nedostatak ljudi, mladih, jer kada dođe do sličnih situacija nema ko da pomogne.

IMG 1ecc265ba3f125452e4faf2e93844f00 V

Ovo je realnost naših sela, sela na jugoistoku Srbije. Kada dođe do ovakvih situacija nema komšije ni blizu da protekne u pomoć. Ljudi su stari i bolesni, i to je veoma bolna realnost, rekao je Miletić.

Miletić ističe da mnogo veću pažnju treba posvetiti seoskim sredinama, jer bez sela nema ni opstanka opštine, a ni grada odnosno Srbije.

Video: https://fb.watch/cmKMYOYcSM/

NAJNOVIJE NA PORTALU

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

Odlično!!!

Srednja škola u Svrljigu dobija novi smer, ovo je ODLIČNA VEST!

Odlično!

POTPISANO: 10 MILIONA STIŽU U SVRLJIG ZA IZGRADNJU NOVE ZGRADE

Pripremni radovi

Kreće izgradnja parking prostora pored pružnog prelaza

Dobre vesti

Asfalt stigao u Crnoljevicu, asfaltirane dve ulice (FOTO+VIDEO+IZJAVA)

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano