Search
Close this search box.
Saradnja rezultirala
Broj pregleda

Od juče 20 novih mališana u novim prostorijama PU ,,Poletarac”

Podeli sa prijateljima:

Novak Đoković Fondacija uspešno je realizovala projekat opremanja tri radne sobe u saradnji sa Opštinom Svrljig i Predškolskom ustanovom „Poletarac“.

PU ,,Poletarac'', foto: M.M.
PU ,,Poletarac”, foto: M.M.

Nastavljena je misija pomoći vrtićima i zajednicama širom Srbije.

U opštini Svrljig, juče je zvanično otvorena i poslednja od tri nove prostorije pri centralnom objektu Predškolske ustanove „Poletarac“, čiju su izgradnju finansirali predškolska ustanova i Opština Svrljig.

Novak Đoković Fondacija je kompletno opremila prostorije – digitalnom opremom (laptop računarima), knjigama, igračkama, kao i didaktičkim i potrošnim materijalom.

Svečanom otvaranju prisustvovali su direktor PU „Poletarac“ Dejan Miletić, predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković, narodni poslanik Milija Miletić, kao i predstavnici Novak Đoković Fondacije.

Kako su prve dve prostorije već ranije krenule sa radom, zvanicama se, u pratnji roditelja, na otvaranju pridružilo i 20 mališana koji će ubuduće provoditi vreme u novootvorenoj trećoj – u kojoj će se igrati, učiti i sticati nova prijateljstva.

Direktor Miletić zadovoljan postignutim rezultatima, foto: M.M.
Direktor Miletić zadovoljan postignutim rezultatima, foto: M.M.

Dejan Miletić, direktor PU „Poletarac“ zahvalio se Fondaciji i pohvalio je Strategiju unapređivanja predškolskog vaspitanja i obrazovanja Opštine Svrljig:

„Ovaj dan je izuzetno važan jer otvaramo novu vaspitnu grupu u kojoj će boraviti dvadesetoro dece uzrasta od 2 do 4 godine. Važan je jer se otvaranjem nove vaspitne grupe približavamo jednom od ciljeva koje smo postavili – da do 2025. godine 70% dece sa teritorije naše opštine bude obuhvaćeno različitim programima predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Na putu ostvarenja ovog cilja nismo sami. Tu je pre svega opština Svrljig, koja je izdvojila sredstva za dogradnju objekta. Neizmerno se zahvaljujemo i Novak Đoković Fondaciji, koja je obezbedila didaktička sredstva, igračke i digitalnu opremu za tri vaspitne grupe,“ rekao je Miletić.

Razgovor sa mališanina, predstavnici Fondacije, foto: M.M.
Razgovor sa mališanina, predstavnici Fondacije, foto: M.M.

Emina Potrić, menadžer za odnose sa donatorima Novak Đoković Fondacije, zahvalila se Svrljižanima na gostoprimstvu i izrazila zadovoljstvo povodom završenog projekta:

„Rano ustajanje, dug put i kiša—sve se to zaboravi kada nas dočekaju ovako ljubazni domaćini i kada vidimo osmehe na licu dece koja od danas idu u vrtić sa svojim vršnjacima. Sve što Novak Đoković Fondacija radi, radi zbog bolje budućnosti dece; a u Predškolskoj ustanovi „Poletarac“ i Opštini Svrljig našli smo pouzdane partnere. Šezdesetoro nove dece znači 60 širokih osmeha, ali i 60 zadovoljnih mladih porodica koje mogu svrsishodnije i temeljnije da planiraju svoju budućnost,“poručila je Emina Potrić.

Prisutnima se obratio i Miroslav Marković, predsednik Opštine Svrljig:

„Uvidevši potrebu za proširenjem PU „Poletarac“, opština je iz svog budžeta izdvojila značajna sredstva za dogradnju i proširenje kapaciteta. Dograđene su tri radne sobe koje su od danas i zvanično puštene u rad, na veliko zadovoljstvo svrljiških porodica. Veliku zahvalnost dugujemo Novak Đoković Fondaciji koja nam je izašla u susret i pomogla nam u opremanju dograđenog dela i na taj način dala veliki doprinos u osposobljavanju samog objekta“zaključio je Marković.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Lokalni izbori 2024

POKRET ZA SPAS SVRLJIGA: U subotu predizborni skup i koncert u gradskom parku

Sport

FK Svrljig izborio opstanak u Zoni Centar

Lokalni izbori 2024

ZNAMO SE: Razgovor sa građanima na zelenoj pijaci

40 godina od osnivanja

Obeležen Dan SŠ ,,Dušan Trivunac Dragoš” Svrljig

Odlična vest

Akcija ,,Na dinar – pet dinara” započeta u opštini Svrljig

Sportske vesti

Istorijska utakmica: Posle 47 godina sastali se ponovo SVRLJIG I PARTIZAN!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano