Svrljiške novine

Svaka čast
Broj pregleda

SVRLJIŠKI VATROGASCI SU HEROJI GODINE! BRZOM AKCIJOM IZBEGNUTA EKSPLOZIJA

Komandir vatrogasno-spasilačke jedinice u Svrljigu Igor Mihajlović i direktor proizvdnje kompanije ,,Status” Dalibor Gavrilović bukvalno su spasili kompaniju ,,Status” od eksplozije velikih razmera.

Požar, foto: I.M.
Požar, foto: I.M.

Naime, komandir Mihajlović je dobio poziv od direktora proizvodnje Dalibora Gavrilovića koji mu je brzo objasnio da se širi požar u blizini Vatrogasne jedinice i kompanije ,,Status” pa je odmah, sam, krenuo vozilom na licu mesta, međutim prizor koji ga je dočekao sledio mu je krv u žilama.

Mihajlović kaže da je požar sitgao na samo nekoliko metara od eksplozivnih materija koje se koriste za proizvodnju i preradu vina, kao i do skladišta gde su se nalazili i pojedini naftni derivati potrebni za rad ove kompanije.

Za 23 godine rada nisam bio u sličnoj situaciji, na korak od eksplozije ogromnih razmera, priča za ,,Svrljiške novine” Igor Mihajlović.

Pogon, foto: I.M.
Pogon, foto: I.M.

Mihajlović je odmah krenuo da gasi požar, a pridružio mu se i Dalibor Gavrilović koji se zatekao na licu mesta.

Teško je bilo obuzdati vatrenu stihiju koja se neverovatno brzo širila. Zahvalni smo komandiru i vatrogascu Stefanu Miloševiću koji su pomogli da ugasimo požar, kaže Gavrilović.

Vatra se, kako smo saznali, proširila sa bedema gde je neko od građana palio suvu travu i nisko rastinje, pa je vetar munjevito doneo do pogona ,,Status” koji je pukom srećom spašen, a spašeni su i mnogi životi koji bi sigurno bili ugroženi da je požar zahvatio posude sa alkoholom i gorivom.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • Sigurno se zna i ko je taj sugradjanin..objavite njegovo ime

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *