Search
Close this search box.
Svaka čast
Broj pregleda

SVRLJIŠKI VATROGASCI SU HEROJI GODINE! BRZOM AKCIJOM IZBEGNUTA EKSPLOZIJA

Podeli sa prijateljima:

Komandir vatrogasno-spasilačke jedinice u Svrljigu Igor Mihajlović i direktor proizvdnje kompanije ,,Status” Dalibor Gavrilović bukvalno su spasili kompaniju ,,Status” od eksplozije velikih razmera.

Požar, foto: I.M.
Požar, foto: I.M.

Naime, komandir Mihajlović je dobio poziv od direktora proizvodnje Dalibora Gavrilovića koji mu je brzo objasnio da se širi požar u blizini Vatrogasne jedinice i kompanije ,,Status” pa je odmah, sam, krenuo vozilom na licu mesta, međutim prizor koji ga je dočekao sledio mu je krv u žilama.

Mihajlović kaže da je požar sitgao na samo nekoliko metara od eksplozivnih materija koje se koriste za proizvodnju i preradu vina, kao i do skladišta gde su se nalazili i pojedini naftni derivati potrebni za rad ove kompanije.

Za 23 godine rada nisam bio u sličnoj situaciji, na korak od eksplozije ogromnih razmera, priča za ,,Svrljiške novine” Igor Mihajlović.

Pogon, foto: I.M.
Pogon, foto: I.M.

Mihajlović je odmah krenuo da gasi požar, a pridružio mu se i Dalibor Gavrilović koji se zatekao na licu mesta.

Teško je bilo obuzdati vatrenu stihiju koja se neverovatno brzo širila. Zahvalni smo komandiru i vatrogascu Stefanu Miloševiću koji su pomogli da ugasimo požar, kaže Gavrilović.

Vatra se, kako smo saznali, proširila sa bedema gde je neko od građana palio suvu travu i nisko rastinje, pa je vetar munjevito doneo do pogona ,,Status” koji je pukom srećom spašen, a spašeni su i mnogi životi koji bi sigurno bili ugroženi da je požar zahvatio posude sa alkoholom i gorivom.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano