Search
Close this search box.
Novi problem
Broj pregleda

APEL PREDSEDNIKA OPŠTINE SVRLJIG

Podeli sa prijateljima:

U poslednjih nekoliko meseci Opština Svrljig suočava se sa problemom podnošenja velikog broja tužbi za naknadu za zauzeto zemljište. 

001

Radi se o zemljištu površine po nekoliko kvadratnih metara koje se nalaze na lokalnim putevima prema svrljiškim selima. Navedeni putevi su izgrađeni pre višeo od 50-60 godina i tom prilikom je izvršeno zauzeće malog dela privatnih parcela, uz prethodnu saglasnost vlasnika. Niko od vlasnika u prethodnih 60 godina nije tražio bilo kakvu naknadu.

U prošlonedeljnoj presudi za dvadesetak kvadratnih metara, po ceni od 46 dinara po metru, lice koje nas je tužilo je dobilo oko 1.000 dinara nadoknade, a sudski troškovi tog postupka su izneli 60.000 dinara. Kao što se može videti ne postoji apsolutno nikakva opravdanost pokretanja takvog postupka jer je finansijska dobit minimalna, a šteta po Opštinu maksimalna, poručio je Marković.

Apelujem na sve građane opštine Svrljig da ne nasedaju na priče advokatskih kancelarija, da će davanjem punomoćja njima dobiti bilo kakvu finansijsku naknadu za to što će tužiti opštinu, rekao je Marković.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano