Info
Broj pregleda
[post-views]

MILETIĆ U MINISTARSTVU ZDRAVLJA: Hitna pomoć u malim sredinama je prioritet!

Radna grupa za izradu Predloga mera za unapređenje rada hitne medicinske pomoći na teritoriji Srbije je održala sastanak u Ministarstvu zdravlja na kome je bilo reči o konkretnim koracima ka unapređenju rada Hitne pomoći.

Foto: USS
Foto: USS

Narodni poslanik i zamenik predsednika Radne grupe, Milija Miletić, je istakao na sastanku da je neophodno formirati Službu hitne medicinske pomoći i u opštinama koje imaju manje od 25.000 stanovnika:

– Opštine koje imaju manje od 25.000 stanovnika, prema pravilniku, nemaju pravo na hitnu pomoć. Takvim opštinama treba pomoći jer u njima živi pretežno staračko stanovništvo, i potreba za hitnom pomoći je zbog toga i veća. Neophodno je formirati Službu hitne medicinske pomoći i u takvim sredinama – izričit je Miletić.

Kako Miletić kaže, na sastanku je razmatrano o konkretnim koracima koji bi unapredili rad hitne medicinske pomoći na teritoriji Srbije.

Sastankom je predsedavao predsednik Radne grupe i pomoćnik ministra zdravlja dr Jugoslav Kelečević, a prisustvovali su: predsednik Pokreta „Pravo na život – Meri“ Dejan Zejnula, dr Miodrag Branković iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Niš, načelnica Službe hitne medicinske pomoći Negotin dr Aleksandra Paunović, direktor Doma zdravlja u Svrljigu dr Dejan Antić i advokat Dušanka M. Jovanović Šunjara.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

2 Komentara

  • Hitna jedino moz’ i da ostane jer nasi lekari znaju samo da pisu upute za Nis, cak i za rendgen (koji radi jednom nedeljno, kako sestri prdne)

  • Treba naučiti medicinske sestre kao se vrši previjanje pacijenata ,došavši sa strane i koristeći ovu vrstu pomoći ostao sam zapanjen.I to se ponavljalo iz dana u dan ,strašno.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *