Search
Close this search box.
Politika
Broj pregleda

Odbornik Bratislav Mitić podsetio o rezultatima revizije iz 2020. godine

Podeli sa prijateljima:

Opozicioni odbornik u SO Svrljig Bratislav Mitić (GG Pokret za spas Svrljiga) podsetio je danas javnost o rezultatima DRI (Državne revizorske institucije) koja je objavila, nakon revizije u Opštini Svrljig, materijalno-značajne nepravilnosti od skoro 200 miliona dinara, kako je naglasio Mitić. 

Odbornik Bratislav Mitić, foto: M.M.
Odbornik Bratislav Mitić, foto: M.M.

Sve ono na šta smo ukazivali našla je i DRI. Ne znam da li je do propusta došlo iz neznanja ili nečeg drugog, to ćete vi da nam kažete. Vaša obaveza je bila da izađete pred narod i obavestite ljude kako je utrošeno narodnih 200 miliona dinara, a to je više od 1,5 miliona evra, poručio je odbornik Mitić.

Mitić je sa mesta govornice poručio da raspolaganje novcem mora biti pažljivo i da greškama nema mesta.

200 miliona je mnogo novca. To je novac koji je morao da se iskoristi za poboljšanje kvaliteta života žitelja svrljiške opštine, rekao je Mitić.

Predsednik opštine Miroslav Marković rekao je da zvuči pompezno ”200 miliona finansiskih sredstava koje su zloupotrebljene”, ali ukoliko neko želi da konkretno uđe u problematiku videće da su to male zamerke i tehničke stvari, ističe Marković.

Taj novac je utrošen u skladu sa zakonom, jedino na šta je revizija naišla jeste postupak. Problem je bio u postupcima. U to vreme OU Svrljig se vezivala za neku državnu praksu, za Kancelariju za javna ulaganja koja je po istim tim normana vršila javnu nabavku, ali kod njih to nije nađeno kao zamerka, ali kod nas jeste. Problem je to što kada 0,1 paru napravite prekršaj ne uzima se ta cifra, već ceo izveštaj, ukoliko je bilo 100 miliona, toliko je i nepravilnosti, objasnio je odbornicima prvi čovek opštine Miroslav Marković.

Marković je poručio da je poenta da niko nije stavio nijedan dinar u svoj džep što je vrlo lako proverljivo, ali je problem u tehničkim stvarima.

Slične greške postoje i u okolnim opštinama, ali stvar je u tumačenju, poruka je Markovića.

Jelena Trifunović, koja je u to vreme vršila dužnost predsednika opštine, istakla je da rezultati revizije nisu tajna i da se nalaze na sajtu DRI.

Ona je poručila da se čeka i odaziv izveštaja i da treba da se proprati i taj dokument koji je veoma bitan deo izveštaja.

Trifunovićeva se složila sa kolegom Markovićem da bi bilo koja opozicija ovaj izveštaj koristila u svojim nastupima.

Bivša predsednica opštine do detalja je obrazložila o kakvim greškama se radi i koje su nepravilnosti uočene.

Opširnije u video prilogu:

 

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svečano otvaranje večeras

I Likovna kolonija ,,Vinski put”

Obaveštenje

U nedelju preventivni pregledi štitaste žlezde u svrljiškom Domu zdravlja

Poljoprivreda

Rok za zahteve za subvencije od 18.000 dinara produžen do 1. aprila

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano