Search
Close this search box.
Najnovija vest
Broj pregleda

Prijave protiv trgovaca koji ograničavaju prodaju goriva

Podeli sa prijateljima:

Tržišna inspekcija utvrdila je povredu Zakona o zaštiti potrošača na više maloprodajnih mesta nafte i naftnih derivata na kojima su trgovci istakli obaveštenja o ograničenju u količini prodaje.

Gorivo, foto: ilustracija, pixabay.com
Gorivo, foto: ilustracija, pixabay.com

U prvoj od kontrola, izvršenoj na osnovu prijave koja je stigla u 22 časa na elektronsku adresu, utvrđeno je da je maloprodajni objekat istakao obaveštenje o ograničenju u količini prodaje za putničke automobile maksimalno 20 litara, 50 litara za traktore i 100 litara za kamione, što je suprotno članu 25. Stav 1 Zakona o zaštiti potrošača.

Kako je navelo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, naloženo je otklanjanje nedostatka, što je trgovac odmah učinio.

Za taj prekršaj propisana je fiksna kazna u iznosu od 50.000 dinara.

Provera je sinoć izvršena na još četiri prodajna mesta – u Babušnici, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu i u svim nadzorima inspekcije utvrđena je povreda Zakona o zaštiti potrošača, navodi se u izveštajima tržišne inspekcije ministarstva.

Naftna industrija Srbije saopštila je da je snabdevenost lanca benzinskih stanica te kompanije redovna i da ne postoje ograničenja u kupovini goriva.

“Na benzinskim stanicama NIS-a, koje čine najveću maloprodajnu mrežu u Republici Srbiji, ne postoje ograničenja kada je reč o kupovini goriva. Štaviše, NIS je obezbedio dovoljne zalihe naftnih derivata kako bi domaće tržište bilo redovno snabdeveno čak i u uslovima povećane potražnje”, navodi se u saopštenju.

Prethodno je Vlada Srbije, povodom informacija koje kruže društvenim mrežama, saopštila da Srbija apsolutno nema nikakvog problema u snabdevanju naftnim derivatima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Srećna slava

Tradicionalno obeležen Spasovdan u Galibabincu

Dobro došli

Počeo 12. tradicionalni turnir u malom fudbalu i basketu u Drajincu

Svaka čast

Dobre sportske vesti iz Svrljiga: Škola fudbala “Aca Menta” na vrhu Fair Play lige

Sport

Fudbalski klub “Svrljig” završio takmičenje na 6. mestu tabele Zona Centar

Srećna slava

Obeležen Spasovdan u manastiru Vaznesenje Gospodnje u selu Labukovo

Miletić čestitao Spasovdan

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano