Nova vest
Broj pregleda

COVID-19: Lekari danas sa premijerkom o ukidanju kovid propusnica

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, sastaće se danas sa medicinskim delom Kriznog štaba, povod je konsultacija o ukidanju nekih protivepidemijskih mera, a prve bi “na tapetu” mogle da se nađu kovid propusnice.

Ana Brnabić, RTS
Ana Brnabić, RTS

– Održaće se konsultacije, ali nije izvesno da će neka od mera biti ukinuta – rečeno je za Telegraf.rs.

Prva od mera koja bi mogla biti ukinuta jesu kovid propusnice, koje su na snazi od 23. oktobra prošle godine, kada su uvedene za ugostiteljske objekte od 22 sata, a kasnije, od 8. novembra, njihovo važenje je pomereno na 20 sati. Postale su i uslov za ulazak i u kockarnice i kladionice.

Iako su, i pored očiglednog pada broja inficiranih, članovi medicinskog dela Krizbog štaba uvereni da još nije vreme za potpuno opuštanje, svesni su, kažu, da se protivepidemijske mere – ne poštuju i da postoje samo formalno.

Medicinski deo Kriznog štaba “pretresaće” danas sa premijerkom Brnabić i druge protivepidemijske mere, pa bi uz “zelene sertifikate” mogle da “padnu” i još neke. Definitivnu odluku doneće Krizni štab, čije zasedanje još nije zakazano, ali su neki od članova već izneli javno stav da je došlo vreme da se mere ukidaju.

Još se testira prilično veliki broj uzoraka: juče 15.059, ali je sve niži procenat pozitivnosti na testovima. Za 24 sata virus je potvrđen kod 2.620 osoba, a od posledica kovida preminula je još 31 osoba.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA