Radni
Broj pregleda

MILETIĆ U MINISTARSTVU ZDRAVLJA: Održan prvi sastanak Radne grupe za unapređenje rada hitne pomoći!

U Ministarstvu zdravlja je održan prvi sastanak Radne grupe za izradu Predloga mera za unapređenje rada hitne medicinske pomoći na teritoriji Republike Srbije.

рг

Sastankom je predsedavao predsednik Radne grupe i pomoćnik ministra zdravlja dr Jugoslav Kelečević, a prisustvovali su svi članovi.

Na sastanku je bilo diskusije o postojećim problemima u radu hitne medicinske pomoći i o načinu kako da se unapredi njen rad.

Narodni poslanik i zamenik predsednika Radne grupe, Milija Miletić, je na sastanku istakao da je osnovni cilj unaprediti rad hitne medicinske pomoći tako da bude dostupna svakom građaninu:

– Veliki zadatak je pred nama – unaprediti rad hitne pomoći. Svi mi zajedno ćemo dati doprinos da hitna pomoć ne bude privilegija velikih gradova, već da svakom građaninu, gde god da živi, pomoć bude dostupna u svakom trenutku – rekao je Miletić.

Svi članovi su govorili o aktuelnim problemima hitne pomoći i složili se da je osnovni cilj da se pronađu adekvatne mere kako bi se poboljšao rad hitne pomoći. Sastanku su prisustvovali predsednik Pokreta „Pravo na život – Meri“ Dejan Zejnula, dr Miodrag Branković iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Niš, načelnica Službe hitne medicinske pomoći Negotin dr Aleksandra Paunović, direktor Doma zdravlja u Svrljigu dr Dejan Antić i advokat Dušanka M. Jovanović Šunjara.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA