Svrljiške novine

Bitno je!
Broj pregleda

MILETIĆ O HITNOJ POMOĆI: Uveren sam da ćemo naći rešenje! (FOTO, VIDEO)

Narodni poslanik Milija Miletić je na sednici Narodne skupštine istakao da je potrebno da Hitna pomoć bude dostupna svakom građaninu i izrazio uverenje da će uskoro biti usvojen Zakon o hitnoj pomoći.

Narodni poslanik Milija Miletić (USS), foto: Parlament.rs
Narodni poslanik Milija Miletić (USS), foto: Parlament.rs

– Kao poslanik, mogu reći da ministar Lončar radi na najbolji mogući način. Više puta sam govorio o problemima malih sredina koje imaju manje od 25.000 stanovnika, kakve su opštine: Svrljig, Bela Palanka, Gadžin Han… Ove opštine nemaju mogućnost osnivanja službe za hitnu pomoć I to je veliki problem – ponovio je Miletić.

Kako je objasnio, u Narodnu skupštinu je stigao dopis ,,Pokreta pravo na život – Meri” koji ističe potrebu za Zakonom o hitnoj pomoći kako bi se unapredio njen rad:

– U Narodnu skupštinu je stigao dopis ,,Pokreta pravo na život – Meri” kojim se ističe potreba za Zakonom o hitnoj pomoći. Članovi ovog pokreta su ljudi koji se bore za bolji rad Hitne pomoći. Ministar Lončar je razgovarao sa predsednikom Pokreta Dejanom Zejnulom i formirana je Radna grupa koja će unaprediti rad Hitne pomoći – kazao je Miletić.

On je izrazio nadu da će u narednom skupštinskom sazivu biti usvojen Zakon o hitnoj pomoći koji će poboljšati njen rad.

– Siguran sam da će Ministarstvo naći rešenje, i da će se u narednom periodu usvojiti Zakon o hitnoj pomoći, a takođe i rešiti problem hitne pomoći u malim sredinama – rekao je Miletić.

Miletić je, takođe, pohvalio rad ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina u borbi protiv organizovanog kriminala.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *