Search
Close this search box.
Javni poziv
Broj pregleda

Preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju 60 miliona dinara

Podeli sa prijateljima:

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije raspisalo je danas javni poziv za dodelu sredstava za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u 2022. godini.ministarstvo za rad

Sredstva u iznosu od 60 miliona dinara dodeljuju se preduzećima za podršku razvoju konkurentnosti refundacijom troškova neposredno povezanih sa delatnošću preduzeća i odobrenim programima za sprovođenje mera i aktivnosti profesionalne rehabilitacije, i to troškova repromaterijala, potrošnog, pomoćnog i kancelarijskog materijala i pretplate za digitalne alate/licence.

Na ovaj način omogućava se svim preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom pravo učešća za dodelu sredstava po ovom javnom pozivu bez obzira na to da li u okviru svog poslovanja obavljaju proizvodnu ili uslužnu delatnost.

Time se doprinosi smanjenju troškova poslovanja i održanju zaposlenja osoba sa invaliditetom, a osnovni kriterijumi za raspodelu sredstava su plaćeni repromaterijal, potrošni, pomoćni i kancelarijski materijal i plaćene pretplate za digitalne alate/licence, u zavisnosti od delatnosti preduzeća, rezultata poslovanja i broja zaposlenih osoba sa invaliditetom.

U Srbiji posluje 63 preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, koja predstavljaju značajan resurs zapošljavanja ove kategorije teže zapošljivih lica.

Podrška Ministarstva je od izuzetne važnosti za njihovo poslovanje, posebno ako se ima u vidu to da ova preduzeća posluju na tržišnom principu i zapošljavaju više od 50 odsto osoba sa invaliditetom u odnosu na ukupan broj zaposlenih.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast!

VEST GODINE: ODOBRENO DVA MILIONA DOLARA SVRLJIGU

Sportski dani

Uspešno završen turnir u Crnoljevici

Lokalni izbori 2024

Narodna poslanica i potpredsednica GO SNS Nevena Đurić u poseti šestočlanoj porodici

Politika

Razrešena pomoćnica predsednika opštine Svrljig

Sport

Igrači 2014. Škole fudbala “Aca Menta” Svrljig prvaci Fair play B lige Niš

Sportske vesti

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga od Jedinstva

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano