Search
Close this search box.
Obaveštenje
Broj pregleda

Licima lišenim slobode od 16 do 29 godina uplaćena novčana pomoć

Podeli sa prijateljima:

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije saopštila je da je licima lišenim slobode od navršenih 16 do navršenih 29 godina danas uplaćena novčana pomoć države u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Foto: mpravde.gov.rs
Foto: mpravde.gov.rs

U saopštenju se navodi da ova lica nisu morala da podnose prijave, već automatski dobijaju sredstva na novčane depozite u kazneno-popravnim ustanovama.

Licima lišenim slobode je u decembru prošle godine uplaćena pomoć države u iznosu od 20 evra u okviru trećeg paketa podrške punoletnim građanima za ublažavanje posledica pandemije koronavirusa. Njima je, takođe, u novembru i maju prošle godine uplaćeno po 30 evra pomoći, kao i jednokratna pomoć od 100 evra 2020. godine.

Osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu na početku epidemije počeli su da šiju dnevno do 6.000 zaštitnih maski za zaposlene i lica u svim drugim zavodima kako bi se sprečilo širenje virusa.

Lica su odmah pokazala i brigu za svoje zdravlje odlukom da se vakcinišu protiv koronavirusa, tako da je u ovom trenutku u celom sistemu 65 odsto lica vakcinisano, dok u mnogim zavodima broj vakcinisanih prelazi i 80 procenata.

Budući da je od marta određenom broju lica istekao pritvor ili kazna zatvora, broj vakcinisanih u kazneno-popravnim ustanovama je znatno veći, čime su se svi oni odgovorno postavili prema svom okruženju i široj društvenoj zajednici.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

KAMATA 1 ODSTO, KEŠ I DO 90.000 DINARA