Svrljiške novine

Obaveštenje
Broj pregleda

Licima lišenim slobode od 16 do 29 godina uplaćena novčana pomoć

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije saopštila je da je licima lišenim slobode od navršenih 16 do navršenih 29 godina danas uplaćena novčana pomoć države u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Foto: mpravde.gov.rs
Foto: mpravde.gov.rs

U saopštenju se navodi da ova lica nisu morala da podnose prijave, već automatski dobijaju sredstva na novčane depozite u kazneno-popravnim ustanovama.

Licima lišenim slobode je u decembru prošle godine uplaćena pomoć države u iznosu od 20 evra u okviru trećeg paketa podrške punoletnim građanima za ublažavanje posledica pandemije koronavirusa. Njima je, takođe, u novembru i maju prošle godine uplaćeno po 30 evra pomoći, kao i jednokratna pomoć od 100 evra 2020. godine.

Osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu na početku epidemije počeli su da šiju dnevno do 6.000 zaštitnih maski za zaposlene i lica u svim drugim zavodima kako bi se sprečilo širenje virusa.

Lica su odmah pokazala i brigu za svoje zdravlje odlukom da se vakcinišu protiv koronavirusa, tako da je u ovom trenutku u celom sistemu 65 odsto lica vakcinisano, dok u mnogim zavodima broj vakcinisanih prelazi i 80 procenata.

Budući da je od marta određenom broju lica istekao pritvor ili kazna zatvora, broj vakcinisanih u kazneno-popravnim ustanovama je znatno veći, čime su se svi oni odgovorno postavili prema svom okruženju i široj društvenoj zajednici.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *