Info
Broj pregleda

Nema razloga za odlaganje početka drugog polugodišta

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da ne postoje razlozi za odlaganje početka drugog polugodišta u centralnoj Srbiji, budući da je do 11. januara udeo dece školskog uzrasta u ukupnom broju zaraženih bio tri odsto.

Osnovna škola Svrljig, foto: Svrljiške novine
Osnovna škola Svrljig, foto: Svrljiške novine

Ružić je u izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS) rekao da će se na sledećem sastanku Tima za škole odlučivati o modelu nastave za centralnu Srbiju, gde drugo polugodište počinje 24. januara, uz napomenu da se prati epidemijska situacija i o modelu nastave odlučuje se na nedeljnom nivou.

Prema njegovim rečima, učenici osnovnih škola u Vojvodini, koji su se danas vratili u školske klupe, neposredno će pohađati nastavu na početku drugog polugodišta, dok srednjoškolci primenjuju kombinovani model – jedan dan nastava u školi, drugi onlajn.

Od početka pandemije uspeli smo da prilagodimo nastavu do nivoa održivosti. Ukoliko bi došlo do spajanja gripa i koronavirusa i sličnih komplikacija, model nastave bi se tome prilagođavao, ali sigurno neće biti odlaganja, ponovio je on.

Ružić je preneo da je na sastanku Tima za škole skrenuta pažnja na ličnu higijenu, provetravanje prostorija, obavezu nošenja maske tokom boravka u školi, i ujedno naglasio da su deca dosad pokazala visok stepen discipline i odgovornosti.

Prvi potpredsednik Vlade je, govoreći o situaciji na fakultetima, gde je u toku ispitni rok, podsetio na to da je obaveza svakog studenta da polaže ispite na svom matičnom fakultetu, a na snazi je, inače, kombinovani vid nastave.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • Nije da nema razloga za odlaganje drugog pologodista za sve djake koji krecu u skolske klupe, uzimajuci u obzir celokupnu situaciju da se broj pozitivnih svakog dana povecava. Svima je poznato da se deca u skolama druze, ne mogu se pridrzavati svih mera koje su propisane, a posebno nosenje maski, koje deci stvaraju problem. Jedino bi pomoglo kada bi se ministar Ruzic potrudio da nabavi u svim skolama Ruske preciscivace vazduha, koje bi bile spas za ucenike i profesore jer bi udisali cist i svez vazduh bez bakterija i virusa a time ne bi doslo do prenosenja korona virusa.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *