Search
Close this search box.
MUP obaveštava
Broj pregleda

Pojačana kontrola saobraćaja tokom praznika

Podeli sa prijateljima:

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će pripadnici Uprave saobraćajne policije, tokom novogodišnjih i božićnih praznika, sprovoditi pojačanu kontrolu saobraćaja na svim putnim pravcima sa ciljem otkrivanja saobraćajnih prekršaja.

Zgrada policije, arhivska fotografija, foto: arhiva
Zgrada policije, arhivska fotografija, foto: arhiva

Reč je o prekoračenju dozvoljene brzine, vožnji pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i nekorišćenju sigurnosnog pojasa u cilju očuvanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

U poslednjih pet dana u saobraćajnim nezgodama na teritoriji Srbije poginulo je čak 16 osoba.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je tim povodom da su prošle godine u saobraćaju stradale 492 osobe, a samo u poslednjih pet dana čak 16 ljudi, među kojima su i mlade osobe.

On je apelovao na sve vozače, a naročito na mlade, da kada sednu za volan budu pažljivi i odgovorni, imajući u vidu da je tokom decembra ove godine poginulo 12 mladih starosti do 24 godine.

Zalažem se za oštriju kaznenu politiku i da se svakome ko pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci sedne za volan i izazove saobraćajnu nesreću sudi za pokušaj ubistva. Nemojte da dozvolite da zbog nemarnog i neprimerenog ponašanja u saobraćaju trajno uništite i svoj i tuđe živote, naglasio je Vulin.

Samo u toku prethodnog vikenda otkriveno je približno 13.000 saobraćajnih prekršaja, što je dvostruko više nego u istom periodu prošle godine.

Takođe, zbog vožnje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci iz saobraćaja je isključeno više od 1.000 vozača, što je tri puta više u odnosu na isti period 2020. godine.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije još jednom apeluju na vozače da brzinu kretanja prilagode uslovima puta i da poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali svoje i tuđe živote, navodi se u saopštenju.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano