Search
Close this search box.
Zdravstvo
Broj pregleda

Milija Miletić izabran za člana Radne grupe Ministarstva zdravlja!

Podeli sa prijateljima:

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je doneo rešenje o obrazovanju posebne Radne grupe za izradu Predloga pravilnika o načinu i organizaciji obavljanja zdravstvene delatnosti hitne medicinske pomoći, gde je član i narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić.

Zlatibor Lončar i Milija Miletić, foto: M.M.
Zlatibor Lončar i Milija Miletić, foto: M.M.

Miletić je ranije bio inicijator sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara i predstavnika ,,Pokreta pravo na život – Meri” na kome je dogovoreno formiranje ove radne grupe.

– Uz podršku ministarstva zdravlja i ministra Zlatibora Lončara Radna grupa će naći rešenje kako unaprediti delatnost hitne medicinske pomoći. Hitna pomoć mora biti u svakom trenutku dostupna građanima u Srbiji – rekao je Milija Miletić, narodni poslanik i član Radne grupe za izradu Predloga pravilnika o načinu i organizaciji obavljanja zdravstvene delatnosti hitne medicinske pomoći.

Tokom skupštinskog izlaganja Miletić je više puta ukazivao na problem sredina koje imaju manje od 25.000 stanovnika.

– Služba hitne medicinske pomoći nedostaje opštinama koje imaju manje od 25.000 stanovnika. To je veliki problem za stanovnike Radna grupa će takođe pokušati da nađe rešenje i za ovaj problem – ističe Miletić.

Radna grupa koja ima zadatak da izradi Predlog pravilnika o načinu i organizaciji obavljanja zdravstvene delatnosti hitne medicinske pomoći, ima 11 člana, a predsednik je direktor Zavoda za urgentnu medicinu Beograd dr Goran Čolaković.

2 Komentara

  1. Sve nam je bolje i bolje u svakom pogledu. Sada naš poslanik još više želi da nam pomogne.Pošto je ekspert za veterinu, sada ćete vidite kad se dolaže i u medicini. Vi , neverne Tome , ja sad biram novog lekara , našeg poslanika.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano