Search
Close this search box.
Beograd
Broj pregleda

Vlada povukla Zakon o eksproprijaciji

Podeli sa prijateljima:

Na istoj sednici vlada je predložila Narodnoj skupštini izmene i dopune Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, u članovima 7, 20, 43 i 44.

vlada

Vlada Srbije saopštila je da je na jučerašnjoj sednici, održanoj u 20 časova, donela odluku da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji, koji je Skupštini Srbije na ponovno odlučivanje vratio predsednik Republike Aleksandar Vučić.

Vlada Srbije napraviće analizu da li su izmene i dopune Zakona o eksproprijaciji neophodne i u kom obimu, i samo ukoliko se konstatuje da je zakon nužno promeniti, učiniće to uz široku javnu debatu u koju će biti uključena stručna javnost, strukovna udruženja, predstavnici privrede i civilno društvo, navodi se u saopštenju.

U Skupštinu stigao dopis Vlade o povlačenju Zakona o eksproprijaciji

U Narodnu Skupštinu Republike Srbije stigao je dopis Vlade Srbije o povlačenju iz procedure Zakona o eksproprijaciji koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić vratio Skupštini na ponovno odlučivanje, saznaje Tanjug.

Predsednik skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je večeras za Tanjug da je zakazao sednicu na kojoj će se o tome raspravljati i odlučivati za petak u 10 časova.

Izmene Zakona o patentima zbog usklađivanja sa EU

Skupština Srbije usvojila je večeras izmene i dopune Zakona o patentima, koji se donosi radi usklađivanja sa najnovijim propisima Evropske unije.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković rekla je u raspravi da se izmene odnose se na oblast sertifikata o dodatnoj zaštiti i zaštiti pronalazaka malim patentima.

Skupština usvojila set zakona iz oblasti plata

Skupština Srbije usvojila je večeras set zakona iz oblasti plata u javnom sektoru kojima se pomera rok za uvođenje platnih razreda do 2025.

Poslanici su usvojili izmene zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, izmene zakona o platama službenika i nameštenika u organima autonomnih pokrajina i jedinica lokalne samouprave, izmene zakona o zaposlenima u javnim službama i izmene zakona u javnim agencijama i drugim organizacijama.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli

Kupališni kompleks “Bazeni Pastirište” otvoren za posetioce

CTKS Svrljig

KULTURA: 20. LIKOVNA KOLONIJA ,,ARS TIMACUM”

ZABAVA DO ZORE!

BOBAN ZDRAVKOVIĆ, DRAGANA MIRKOVIĆ I ZORANA MIĆANOVIĆ NA 18. BELMUŽIJADI

Vidimo se

Najava: 18. Belmužijada u Svrljigu prve nedelje avgusta

Javni poziv

Poziv za energetsku sanaciju objekata od javnog značaja do 8. jula

Na Vidovdan

Međunarodni festival folklora “Igra kolo kraj Timoka” u Svrljigu 28. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano