Search
Close this search box.
Info
Broj pregleda

„Zelena agenda u našem dvorištu“ danas u CTKS Svrljig

Podeli sa prijateljima:

Udruženje građana iz Svrljiga ,,Sunce Istoka” je na osnovu istraživanja i praćenja evropskog zakonodavstva u oblasti Zelenog dogovora kao i usklađivanje domaćeg zakonodavstva u skladu sa evropskim propisima dobilo odobrenje Ministarstva za zaštitu životne sredine Vlade Republike Srbije, za sprovođenje projektnih aktivnosti edukacije i prezentacije pod nazivom „Zelena agenda u našem dvorištu“.

sunce istoka1

Zelena agenda ili dogovor EU, tiče se pre svega očuvanja zdrave životne sredine. Poblem broj jedan u evropskoj politici je zaustavljanje i smanjenje emisije štetnih gasova. Planom Evropske unije je predviđeno da se do 2030. godine emisija smanjenje emisije za 40% a do 2050 emisija treba da iznosi 0%.

Kako će se zelena agenda sprovoditi u našoj zemlji i na osnovu kojih zakonskih akata odgovor će dati koordinator projekta Ružica Pavlović i saradnik na Projektu Ivana Rajković.

Biće reči i o tome kakve promene u navikama su nužne kako bi se dogodile bitne pozitivne promene u našoj životnoj sredini.

Kakve potencijale ima Svrljig u sistemu delovanja zakonskih i podzakonskih akata na temu životne sredine i da li će nam život biti lepši ako ih usvojimo, to su sve pitanja koja će biti postavljena na ovom skupu.

Očekuje se aktivno učešće u diskusiji učesnika ovog skupa. Ova tribina je namenjena građanima Svrljiga jer je to tema koja se tiče svih nas.

Takođe će biti reči o So;jskoj deklaraciji koja je potpisana u novembru 2020. govoriće se o obavezama koje su preuzeli lideri Zapadnog Balkana u vezi sa očuvanjem životne sredine, kao i o saobraćaju, novinama u oblasti zelene energije koje nastupaju sa početkom 2020. godine kao i o mogućnostima koje se nude od različtih fondacija koje nude sredstva i kako doći do njih?

Sve ove teme će biti razmatrane u ponedeljak, 6. novembra, u sali Centra za turizam, kulturu i sport sa početkom u 18 časova.

Organizatori Projekta žele svima dobrodošlicu.

Ulaz je besplatan.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Promo

Novi obrazovni smerovi u svrljiškoj srednjoj školi zainteresovali osnovce – očekuje se upis većeg broja učenika

Izbori 2024

Ujedinjena seljačka stranka predala listu – ZNAMO SE – MILIJA MILETIĆ!

Zona Centar

FUDBAL: Iskusni Ilijić i Prokić doneli velika tri boda Svrljigu!

Izbori 2024

MILETIĆ: Izborna trka je krenula, očekujemo ubedljivu pobedu! (VIDEO)

Politika

LOKALNI IZBORI: Obaveštenje o izlaganju na uvid dela jedinstvenog biračkog spiska

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano