Search
Close this search box.
Politika
Broj pregleda

Miletić i Brnabić o problemima u Svrljigu (FOTO, VIDEO)

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić je postavio poslanička pitanja članovima Vlade Republike Srbije.

0E0A1684 e1543882852954
Ana Brnabić i Milija Miletić, foto: Opština Svrljig

Poslanik Miletić je na početku obraćanja istakao da Svrljig dobija kanalizacionu mrežu i fabriku za žpreradu otpadnih voda, što je od izuzetne važnosti za građane ove opštine.

– Opština Svrljig je dobila sredstva za izgradnju kanalizacije i fabrike otpadnih voda. Da li postoji mogućnost za promenu azbesnih cevi? Najveći deo vodovoda u Svrljigu je rekonstruisan, ostalo je oko 40 odsto da se završi. To bi bila za nas velika potreba jer imamo dobro i zdravo izvorište, bilo bi dobro da se to reši. Drugo pitanje se odnosi na završetak sportske hale. U okviru budžeta su odvojena sredstva za razvoj privrede, poljoprivrede, sporta… Svrljig ima sportsku halu započetu devedeset i neke godine. Voleo bih da čujem da li postoji mogućnost, da se u okviru budžeta, završi u 2022. godini – upitao je Miletić premijerku Brnabić.

Predsednica Vlade Ana Brnabić je istakla da Vlada radi u interesu građana Svrljiga:

– Ukoliko je spremna projektno-tehnička dokumentacija za promenu azbesnih cevi, to je olakšavajuća okolnost. Treba videti da se svi projekti sinhronizuju – rekla je Brnabić.

Ministar Tončev je rekao da će više novca biti u 2022. godini za nerazvijene opštine kao što je opština Svrljig.

– Mogu da obećam pred predsednicom Vlade da nećete dobiti mala sredstva, već će biti više sredstava za vašu opštinu – rekao je ministar Tončev.

Miletić je obraćajući se članovima Vlade postavio pitanje i ministarki za rad Dariji Kisić Tepavčević:

– Geronto služba je jako bitna za opštinu Svrljig. U svrljiškim selima živi pretežno staračko stanovništvo, potrebno je pomoći tim ljudima. Da li će u narednom periodu imati mogućnost da se osposobi gerontno služba da može da funkcioniše? – pitao je Miletić.

Ministarka za rad je istakla da je briga o starijima prioritet i da se svake godine izdvajaju sredstva za tu svrhu:

– Kada su u pitanju geronto domaćice, svake godine ministarstvo izdvaja transfere za ove potrebe lokalnim samoupravama. Svake godina je sve veća količina koja se izdvaja za tu svrhu. Briga o najstarijima je svakako prioritet – rekla je Kisić Tepavčević.

Poslanik Miletić je pohvalio rad Ministarstva zdravlja i ministra Lončara i poručio da Vlada Srbije i Narodna skupština rade u interesu građana Srbije.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

JELIGOR D.O.O.

Edukacija za berače i uzgajivače lekovitog i aromatičnog bilja – Ne propustite priliku!

Odlična vest

Meštani Prekonoge ujedinjeni u akciji čišćenja puteva

OBAVEŠTENJE

Osnovna škola ,,Dobrila Stambolić” obaveštava roditelje budućih prvaka

Od ponedeljka do petka

Izložba slika sa prve Likovne kolonije ,,Vinski put” u holu Osnovne škole od danas do petka

Amin

Počeo je Vaskršnji post

Nerealna priča...

Dva poništena gola domaćinu, pet žutih kartona i dva crvena na meču između Svrljiga i Napretka (FOTO)

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano