Odlična vest

SARADNJA SA OPŠTINOM REZULTIRALA: Dom zdravlja Svrljig dobio hematološki analizatori

Broj pregleda

Danas su se u labaratoriji Doma zdravlja sastali predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković i direktor Doma zdravlja Svrljig dr Dejan Antić povodom nabavke preko potrebnog hematološkog analizatora koji je danas stigao u svrljiški Dom zdravlja.

Foto: M.M.
Foto: M.M.

Ovaj aparat je preko potreban Domu zdravlja jer radi kompletnu analizu krvne slike, uključujući i CRP koji je veoma bitan kada je u pitanju lečenje pacijenata od koronavirusa.

MARKOVIĆ: U planu je nabavka D-dimera

Predsednik je danas poručio da opština planira da Domu zdravlja pomogne pri nabavci D-dimera, još jednog aparata koji vrši specifične analize.

Opština Svrljig nastaviće da iz budžeta pomaže Dom zdravlja, ne samo sada kada imamo probleme sa koronom, već inače jer znamo da imamo veliki broj staračkih domaćinstava i to je naša obaveza, da ulažemo u unapređenje zdravstvenog sistema na teritoriji svrljiške opštine, rekao je Marković.

Predsednik je pohvalio rad direktora koji je uložio dosta truda da ovu zdravstvenu ustanovu ponovo izdigne na visini zadatka – koji se od nje i očekuje.

Pročitajte i

Foto: Svrljiške novine

Uređenje teniskog terena (FOTO INFO)

Krajem prošle nedelje krenulo je premazivanje teniskog terena i pripremanje podloge, bez obzira što je i nakon drugog asfalitranja bilo više bara nego na ostalim

FK Svrljig pobedio Baličevac 8:1

Fudbaleri FK ,,Svrljig” pobedili su u 25. kolu ,,Baličevac” rezultatom 8:1 (4:0) i osvojili nova tri boda. Svrljižani su i dalje bez poraza i na

Komentar

Your email address will not be published.