Dobra vest

Dodatna sredstva za subvencije za ekološki prihvatljiva vozila

Broj pregleda

Ministarka zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Irena Vujović izjavila je danas da je to ministarstvo ponovo omogućilo prijem zahteva za subvencionisanje kupovine električnih i hibridnih vozila.

vlada

Vujović je naglasila da je Vlada prepoznala veliko interesovanje građana za podršku države za kupovinu ekološki prihvatljivih vozila, i da je, na zahtev resornog ministarstva, obezbedila dodatna sredstva.

Ona je objasnila da će građani ili kompanije, koji su zainteresovani za ovaj vid podrške, ostvariti pravo na subvenciju države ukoliko na konkursu predaju urednu dokumentaciju.

Ministarka je ocenila da veliko interesovanje za kupovinu električnih i vozila na hibridni pogon govori u prilog tome da raste svest građana o značaju zaštite životne sredine.

Jedan od strateških ciljeva Ministarstva jeste borba protiv aerozagađenja. S obzirom na to da subvencionisanje eko-vozila očigledno daje dobar rezultat, opredelićemo sredstva za tu namenu i za narednu godinu, poručila je ona.

Ministarstvo zaštite životne sredine je za ovu godinu prvobitno opredelilo 120 miliona dinara za subvencionisanje električnih vozila i hibrida.

Prijem zahteva je nedavno prekinut jer je iskorišćen prethodno predviđen budžet po zahtevima za kupovinu ukupno približno 370 vozila.

Podrška države iznosi, u zavisnosti od vrste vozila, od 250 do 5.000 evra po vozilu. Do sada je najveće interesovanje bilo za hibridna putnička vozila, za koja je predviđena podrška od 2.500 evra.

Pročitajte i

Ana Brnabić, RTS

Ambiciozni planovi Vlade za jug Srbije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić je naglasila da Vlada ima ambiciozne planove za jug Srbije, jer se završavaju koridori na kojima se decenijama radi, kao što je koridor

Zastava Srbije, Srbija, foto: Svrljiške novine

Nove mere za vikend, 26. i 27. decembra

Na današnjoj sednici Vlada Srbije usvojila je izmenjenu Uredbu o sprečavanju i suzbijanju zarazne bolesti COVID-19, koja se odnosi na predstojeći vikend, 26. i 27.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *