Search
Close this search box.
Dobra vest
Broj pregleda

Dodatna sredstva za subvencije za ekološki prihvatljiva vozila

Podeli sa prijateljima:

Ministarka zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Irena Vujović izjavila je danas da je to ministarstvo ponovo omogućilo prijem zahteva za subvencionisanje kupovine električnih i hibridnih vozila.

vlada

Vujović je naglasila da je Vlada prepoznala veliko interesovanje građana za podršku države za kupovinu ekološki prihvatljivih vozila, i da je, na zahtev resornog ministarstva, obezbedila dodatna sredstva.

Ona je objasnila da će građani ili kompanije, koji su zainteresovani za ovaj vid podrške, ostvariti pravo na subvenciju države ukoliko na konkursu predaju urednu dokumentaciju.

Ministarka je ocenila da veliko interesovanje za kupovinu električnih i vozila na hibridni pogon govori u prilog tome da raste svest građana o značaju zaštite životne sredine.

Jedan od strateških ciljeva Ministarstva jeste borba protiv aerozagađenja. S obzirom na to da subvencionisanje eko-vozila očigledno daje dobar rezultat, opredelićemo sredstva za tu namenu i za narednu godinu, poručila je ona.

Ministarstvo zaštite životne sredine je za ovu godinu prvobitno opredelilo 120 miliona dinara za subvencionisanje električnih vozila i hibrida.

Prijem zahteva je nedavno prekinut jer je iskorišćen prethodno predviđen budžet po zahtevima za kupovinu ukupno približno 370 vozila.

Podrška države iznosi, u zavisnosti od vrste vozila, od 250 do 5.000 evra po vozilu. Do sada je najveće interesovanje bilo za hibridna putnička vozila, za koja je predviđena podrška od 2.500 evra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Fudbalski klub “Svrljig” završio takmičenje na 6. mestu tabele Zona Centar

Srećna slava

Obeležen Spasovdan u manastiru Vaznesenje Gospodnje u selu Labukovo

Miletić čestitao Spasovdan

Srećna slava

DANAS JE SPASOVDAN I CRVENO SLOVO

Vreme

RHMZ upalio crveni alarm

Sport

Počinju pripreme za 67. Vidovdanski turnir u malom fudbalu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano