Za mlade poljoprivrednike
Broj pregleda

MARKOVIĆ: DVA NOVA KONKURSA IZ OBLASTI POLJOPRIVREDE (VIDEO)

Opština Svrljig je raspisala dva nova konkursa iz oblasti poljoprivrede – jedan za poljoprivrednike ispod 40 godina starosti na kome mogu da apliciraju kod Opštine za sredstva u visini od 500.000 do 1.000.000 dinara uz obavezan projekat i 30% učešća, a drugi u saradnji sa Fondacijom ,,Vlade Divac” i RRA Jug i u pitanju je beskamatni kredit u iznosu do 200.000 dinara koji se vraća u naredne tri godine bez kamate, poručio je Marković.

Predsednik opštine Miroslav Marković, foto: M.M.
Predsednik opštine Miroslav Marković, foto: M.M.

Kod prvog konkursa sredstva su bespovratna, ali jedini uslov su 30% učešća poljoprivrednika i potrebno je uraditi projekat, kaže Marković.

Smatra se da se na ovaj način radi pozitivni iskorak u razvoju poljoprivreda, ranijih godina nije bilo manevarskog prostora za nabavku mašina, priplodna grla, sadnice i sl. a sada već je proširena mogućnost, pogotovu za mlade poljoprivrednike koji žele ozbiljno da se bave poljoprivredom.

Sledeće godine biće udvostručena sredstva za konkurs kod Opštine, Fondacije ,,Vlade Divac” i RRA Jug, poručio je Marković.

Sledeće godine po aplikaciji i do 400.000 dinara, a taj program će moći da se spoji sa već postojećim subvencijama koje daje Opština Svrljig.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *