Politika
Broj pregleda

MILETIĆ: Svim srcem ću podržati ovaj zakon! (FOTO, VIDEO)

Narodni poslanik Milija Miletić prisustvovao je sednici Odbora za prava deteta na kojoj je razmotren Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Foto: Parlament Srbije
Foto: Parlament Srbije

Sednicom Odbora je predsedavao predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, a Predlog zakona je obrazložila pomoćnica ministra za brigu o porodici i demografiju Aleksandra Čabranović.

– Vlada je prepoznala potrebu da se ovaj zakon dodatno unapredi. Nijedna žena koja je na porodiljskom više neće moći da dobija niži iznos od minimalca, ranije je bilo potrebno da žena ima uplaćenih najmanje šest minimalnih zarada u proteklih osamnaest meseci. Sada, žena koja je imala makar jedan radni dan u proteklih osamnaest meseci, imaće pravo na minimalnu zaradu. Mame poljoprivrednice, do sada je obračunski period bio 24 meseca, a sada je 18 meseci. Mame koje imaju natprosečno visoke plate, imale su pravo na naknadu u visi od tri prosečne mesečne zarade, sada se to ispravlja i imaće pravo na naknadu u visini od pet prosečnih zarada. Pravo po ovom zakonu moći će da ostvare roditelji čija su deca uredno vakcinisana – rekla je Čabranović.

Miletić je pohvalio Predlog zakona ocenivši da će on pomoći porodicama sa decom, ali i ženama koje žive na selu i poručio da će glasati za ovaj zakon.

– Pohvale ovom zakonu. Do sada žene poljoprivrednici nisu imale iste mogućnosti kao žene u radnom odnosu, ova izmena će unaprediti život žena na selu. Takođe, u narednom periodu mora da se napravi razlika za područja sa otežanim uslovima života. Procentualno, 10-20 odsto više izdvojiti za dete koje se rodi u nerazijenom području. Makar 20 odsto više sredstava za ljude koji žive u ovakvim područjima – predložio je Miletić na sednici Odbora.

Odbor je jednoglasno usvojio Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom. Sednici je predsedavao predsednik Odbora Ivica Dačić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Radovan Tvrdišić, Jelena Mijatović, Jelena Obradović, Vesna Stambolić, Nataša Ivanović, Milija Miletić, Milanka Jevtović Vukojičić, Milijana Sakić, Rajka Matović, dr Vesna Ivković, Hadži Milorad Stošić i Branimir Jovanović.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • Sad kad Svrljig krene nezadrzivo da srlja u progres i bejbi bum…

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *