Bolje vesti
Broj pregleda
[post-views]

OD DANAS: Ugostiteljski objekti rade do ponoći, trafike i kiosci moći će da rade 00–24 sata

Ministarka za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije i članica Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 Darija Kisić Tepavčević saopštila je da je juče doneta odluka o dodatnom popuštanju epidemioloških mera.

Ilustracija, koronavirus, foto: Soumen Hazra, pixabay
Ilustracija, koronavirus, foto: Soumen Hazra, pixabay

RAD UGOSTITELJSKIH OBJEKATA:

Ugostiteljski objekti moći da rade svaki dan do ponoći, i u otvorenom i u zatvorenom prostoru, a ta mera stupa na snagu od danas, 1. juna 2021. godine.

BIOSKOPI:

Poslednje bioskopske projekcije mogu da počnu u 23 sata, te da do tog vremena mogu da rade i njihove blagajne.

TRAFIKE I KIOSCI:

Trafike i kiosci moći će da rade 00–24 sata,

POSLOVNI I NAUČNI KONGRESI U ZATVORENOM PROSTORU:

Poslovni i naučni kongresi u zatvorenom prostoru moći da okupe maksimalno 200 osoba, uz napomenu da je raniji maksimum bio 100 osoba.

MATURE:

Još uvek nisu donete odluke o proslavama matura, ali da bi se proslave tog tipa mogle očekivati ukoliko se održavaju u školama i u kontrolisanim uslovima.

MOGUĆ NOVI TALAS?

Ona je ukazala na to da se krajem jeseni i početkom zime očekuju respiratorne infekcije, uključujući i eventualni rast inficiranih koronavirusom.

Građani Srbije taj period dočekuju sa višim stepenom kolektivnog imuniteta nego prethodne godine, ali je potrebno vakcinisati se u što većem broju kako bi stepen kolektivnog imuniteta bio još veći, objasnila je Kisić Tepavčević.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *