Search
Close this search box.
Politika
Broj pregleda

MILETIĆ NA SEDNICI ODBORA ZA POLJOPRIVREDU: Subvencije I za jedno grlo! (FOTO, VIDEO)

Podeli sa prijateljima:

Predsednik Pododbora za praćenje stanja u poljoprivredi u marginalnim – najnerazvijenijim područjima Republike Srbije – područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi i narodni poslanik Milija Miletić prisustvovao je оsmoj sednici Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu na kojoj je razmotren Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma između Vlade Republike Srbije i Vlade Komonvelta Dominike o saradnji u oblasti poljoprivrede, koji je podnela Vlada.

Miletić, foto: Parlament
Miletić, foto: Parlament

Miletić se na sednici Odbora obratio predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ukazujući na mala ulaganja u nerazvijena područja.

– Potencirao bih još jednom, kada je reč o malim i nerazvijenim područjima, ulaganja u tim područjima su veoma mala i mislim da bi na tome trebali da radimo. Postoje Pravilnici koji nisu promenjeni, a odnose se prvenstveno za jugoistok Srbije, naročito kada je reč o načinu na koji se određuju  nerazvijena područja – istakao je Miletić.

Na ovoj sednici razmotrena je i Informacija o radu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za prvi kvartal 2021. godine. Informaciju o radu predstavila je državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Blagojević. Ona je, između ostalog, navela niz aktivnosti u pripremi i Predlog izmena i dopuna Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju. Da su problemi u stočarstvu veliki, svedoči i sve manji broj grla, upozorava Miletić.

– Problemi u stočarstvu su veliki, više se priča, a malo radi. Mahom je sve manji broj grla. Ne treba zaključci da ostanu „mrtvo slovo na papiru“, već je potrebno da se rešavaju problemi. Takođe, treba obezbediti subvencije i za one stočare koji imaju jednu kravu, a ne stalno povećavati limite. Za poljoprivrednika je krava „izvor života“ – poručuje narodni poslanik.

Miletić je najavio da će inicirati promenu Zakona o utrinama i pašnjacima kako bi zamlja mogla da se
iskoristi na adekvatan način:

– Zakon o utrinama i pašnjacima moramo promeniti, ima velikih površina koje se vode kao utrine i
pašnjaci, trebalo bi to zemljište staviti u funkciju – kazao je Miletić.

NAJNOVIJE NA PORTALU

JELIGOR D.O.O.

Edukacija za berače i uzgajivače lekovitog i aromatičnog bilja – Ne propustite priliku!

Odlična vest

Meštani Prekonoge ujedinjeni u akciji čišćenja puteva

OBAVEŠTENJE

Osnovna škola ,,Dobrila Stambolić” obaveštava roditelje budućih prvaka

Od ponedeljka do petka

Izložba slika sa prve Likovne kolonije ,,Vinski put” u holu Osnovne škole od danas do petka

Amin

Počeo je Vaskršnji post

Nerealna priča...

Dva poništena gola domaćinu, pet žutih kartona i dva crvena na meču između Svrljiga i Napretka (FOTO)

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano