Ekstremni sportovi

Niševac uskoro dobija najbolje penjalište u Srbiji! (FOTO+VIDEO)

Broj pregleda

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša, zajedno sa prof. dr Danielom Stankovićem i Opštinom Svrljig, krenuo je sa uređenjem staza za buduće sportsko penjanje na teritoriji Niševca, kod Svrljiške klisure.

Marković u poseti Niševcu, foto: M.M.
Marković u poseti Niševcu, foto: M.M.

Tim povodom, danas je Niševac posetio predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković.

Ovaj ekstremni sport sve je popularniji u Srbiji, ali i u okruženju. Sama Svrljiška klisura predstavlja ogroman potencijal za razvoj sporta, s tim u vezi rešili smo da potencijal koji posedujemo maksimalno iskoristimo, rekao je Marković.

Predsednik opštine rekao je da će ove godine biti postavljeno više od 70 smerova.

Prof. dr Daniel Stanković sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša kaže da će smerovi za sportiste biti postavljeni u sektorima blizu reke.

Niševac, Svrljiška klisura, foto: M.M.
Niševac, Svrljiška klisura, foto: M.M.

On ističe da cela klisura ima ogromne kapacitete, a to je otprilike 1.000 smerova.

Izrada samih smerova je takva da će biti po najvišim svetskim standardima koji se primenjuju u Španiji i Francuskoj i zemljama koje imaju najlepša penjališta i sportskih penjača. Lokacija u Niševcu je izuzetno lepa, kako za sportiste, tako i za izlete i boravak u prirodi, rekao je prof. dr Daniel Stanković.

Marković u poseti Niševcu, foto: M.M.
Marković u poseti Niševcu, foto: M.M.

Predsednik opštine Miroslav Marković istakao je da je sama klisura interesantna jer se u njoj mogu napraviti staze od početničkih do ultra teških.

Takođe, samim povećanjem broja staza stvoriće se uslovi za organizovanje takmičenja i turnira u ovom sportu, što će samo po sebi privući veliki broj turista, rekao je Marković.

Pročitajte i

Fudbalski klub ,,Svrljig“ je jesenji prvak!

Fudbaleri FK ,,Svrljig“ jesenji su prvaci Nišavske okružne lige. Današnjom pobedom u Radevcu nad ekipom ,,Polet“ potvrđeno je prvo mesto na tabeli ,,Nišavske okružne lige“. Bez

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *