Prijaviti obavezno!

Prijaviti nasilje da bi institucije mogle da rade svoj posao

Broj pregleda

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je da je najvažnije da svi koji imaju saznanja o nasilju nad ženama i devojčicama to prijave, a da institucije rade svoj posao.

Ilustracija, zastava Srbije, pixabay.com
Ilustracija, zastava Srbije, pixabay.com

Mihajlović je, odgovarajući na pitanja novinara u parlamentu pre sastanka Poslaničke grupe prijateljstva sa Izraelom i ambasadora te zemlje u Srbiji, ponovila da svako nasilje mora da se prijavi i da su svi koji imaju bilo kakva saznanja dužni da to prijave.

Mi smo kao država izmenili veliki broj zakona i institucije i te kako rade svoj posao u ovoj oblasti. Postoje obaveze tužilaštva, policije, socijalnih službi, i ako je tužilaštvo pokrenulo određeni postupak ono će o tome i informisati, objasnila je ona.

Prema njenim rečima, niko nije jači od države i od institucija, i ako znate da postoji nasilje prijavite ga.

Institucije rade i one su tu da daju odgovor na pitanje da li je nečeg bilo ili nije i da utvrde istinu, ali prvi korak je uvek prijava nasilja, zaključila je Mihajlović.

Pročitajte i

Sastanak Zorane Mihajlović i Jelene Trifunović

Timovi Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, zajedno sa nadležnim javnim preduzećima, organizovaće narednih dana sastanke sa predstavnicima Svrljiga, kako bi što pre počelo rešavanje problema

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *