Search
Close this search box.
FOTO INFO
Broj pregleda

U dvorištu Doma zdravlja napravili deponiju od pepela! GRAĐANI SPREMNI DA SE ŽALE

Podeli sa prijateljima:

Na poziv velikog broja građana koji žive iza Doma zdravlja danas smo posetili ovu lokaciju i zabeležili deponiju koju, kako oni kažu, prave zaposleni u Domu zdravlja. 

Deponija, Dom zdravlja, foto: Svrljiške novine
Deponija, Dom zdravlja, foto: Svrljiške novine

Ta deponija je od pepela i žara koji se u nenormalnim količinama tu izbacuje mesecima unazad, pa kada dune malo jači vetar on nosi pepeo na sve strane, a građani ne prozore ne mogu da otvore od dima koji se širi non-stop.

Dugo sam razmišljao da bilo šta kažem povodom ovog slučaja, ali pošto niko drugi neće i ne želi, ili nikom ne smeta, moram da se oglasim, kaže S.M. za portal ,,Svrljiške novine” i dodaje da je deponija napravljena na desetak metara od njegove kuće i da se sve iz kotlare odlaže na otvorenom, godinama unazad.

Građani kažu da nikada nije napravljen pomak kada je u pitanju odlaganje pepela iz Doma zdravlja i da godinama udišu dim sa užarene deponije koja progoreva i danju i noću.

Oni apeluju preko našeg medija da nadležni iz Doma zdravlja pronađu adekvatno rešenje i zaštite građane koji žive tu i koji imaju dvorišta i bašte, a ne mogu da izađu napolje od dima.

Deponija, Dom zdravlja, foto: Svrljiške novine
Deponija, Dom zdravlja, foto: Svrljiške novine

S.M. kaže da nije iz nijedne stranke i da ga politika ne interesuje, da nas je pozvao isključivo zato što želi da svi žive normalno, u čistom okruženju.

Međutim, da bruka bude još veća, ovo se nalazi upravo na putu ka bazenu, pa će turiste ovog leta, ukoliko se na vreme ne ukloni i nađe rešenje za odlaganje pepela, dočekati ovo ruglo ovde.

U nadi da će se što pre pronaći adekvatno rešenje, apelujemo na nadležne da uzmu u obzir izjave građana, apele i sl. i reaguju što pre.

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Obaveštenje

Dodela plastenika poljoprivrednicima iz Svrljiga

Saopštenje

MI SNAGA NARODA: Ogorčenje zbog izborne izdaje Adame Dragane Stanisavljević

Niš-Svrljig

MILETIĆ: Nova fabrika i zgrada terminala od velikog značaja za jugoistok Srbije!

FSRIS

KONFERENCIJA ZONE CENTAR: Nove lopte za FK Svrljig

Belmužijada 2024

U toku su prijave za učešće u sportskim igrama na 18. Belmužijadi

Nastavak...

FOTO INFO: Ponovo neko lomi mlada stabla…

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano