Search
Close this search box.
Prvi u istoriji...
Broj pregleda

Svrljig dobija prvi javni parking

Podeli sa prijateljima:

Opština Svrljig u toku narednih dana kreće u postupak izgradnje prvog javnog parkinga. 

Predsednik opštine Miroslav Marković na mestu buduće rekonstrukcije, foto: M.M.
Predsednik opštine Miroslav Marković na mestu buduće rekonstrukcije, foto: M.M.

Naime, radi se o parkingu koji će rasteretiti ulicu Gordane Todorović i biće namenjen roditeljima dece koja su korisnici usluga Predškolske ustanove ,,Poletarac”, navodi se na sajtu Opštine.

Tim povodom danas su predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković, predstavnik Odeljenja za urbanizam Sreten Stevanović i direktor PU ,,Poletarac” Dejan Miletić razgovarali o daljim koracima po pitanju izgradnje parkinga.

Budući parking prostor, foto: M.M.
Budući parking prostor, foto: M.M.

U planu je da se iz vrtića direktno izlazi na parking, jer će kroz dvorište vrtića biti izgrađena staza i kapija direktno do parkinga. Time će se smanjiti gužve koje se stvaraju u toku dana, a povećaće se bezbednost dece, što je prevashodni cilj izgradnje parkinga.

Ilustracija, parking
Ilustracija, parking

Planiramo sredimo zeleni pojas oko parkinga, postavićemo i rasvetu i dodatnu ogradu koja će fizički odvojiti parking od škole i vrtića. Cilj je da naša deca budu bezbedna i da saobraćaj rasteritemo u ovoj ulici. Takođe, pored roditelja koji će se parkirati dok čekaju svoju decu, parking će služiiti i zaposlenim radnicima u vrtiću da se bezbedno parkiraju i biće namenjen isključivo za te svrhe, rekao je Marković.

Direktor PU ,,Poletarac” Dejan Miletić podržao je Markovićevu ideju i nagovestio je prolećna uređenja u dvorištu ove obrazovne ustanove.

Po rečima predsednika opštine Miroslava Markovića, ukoliko vremenski uslovi dozvole, radovi bi mogli da počnu i u toku naredne nedelje.

Ulica Gordane Todorović, foto: M.M.
Ulica Gordane Todorović, foto: M.M.

Na kraju dogovoreno je da se u okviru rekonstrukcije ovog prostora postavi zaštitna ograda prema Srednjoj školi, da parking dobije dva ulaza, rasvetu, zeleni pojas i obeležena parking mesta.

Od JKSP ,,Svrljig” opština će zatražiti da uredi podlogu i detaljno očisti prostor parkinga kako bi se što pre počelo sa obeležavanjem parking mesta, čulo se na današnjem sastanku.

Parking prostor, foto: M.M.
Parking prostor, foto: M.M.

Vredno je istaći da će se tokom večernjih časova parking zatvarati kako bi bio bezbedno mesto za sve koji žive u ovom delu grada.

3 Komentara

  1. Ovaj planirani prostor za parking pripada srednjoj školi! Da li neko nešto pita zaposlene u SŠ Dušan Trivunac Dragoš da li se slažu da tim ? Gde će oni parkirati svoje automobile???

  2. Svaka cast ideja je na mestu i dobro je da se rastereti ova ulica koja je prenatrpana raznim vozilima. Lepo je sto ce da se nesto ali nesto da se pokrene u Svrljigu pa makar i za pocetak jedan uredjen parking.

  3. Kako se niko nije setio da na tom prostoru uredi neki sportski teren za srednjoskolce, da se stvarno nesto uradi i za tu decu…. A i ovako, taj prostor se koristi kao javni parking kad god i kome god treba

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano