Search
Close this search box.
Stiže pomoć
Broj pregleda

Pomoći delatnostima koje su pogođene pandemijom

Podeli sa prijateljima:

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima ugostitelja, ivent industrije, noćnih barova i klubova o posledicama i efektima pandemije koronavirusa na ovu delatnost.

Ana Brnabić, RTS
Ana Brnabić, RTS

Sastanku sa članovima Udruženja barova i noćnih klubova NOB, Udruženja ivent industrija i Udruženja ugostitelja Novog Sada UGONS prisustvovali su i ministar finansija Siniša Mali i ministarka trgovine, turizma i ugostiteljstva Tatjana Matić.

Učesnici sastanka su izrazili zadovoljstvo zbog činjenice da ovo nije prvi put da neki od predstavnika ovih industrija razgovaraju sa predsednicom Vlade.

Tokom sastanka je konstatovano da su ovakvi razgovori nesumnjivo najbolji način da se zajedničkim delovanjem pronađe optimalno rešenje za ublažavanje ekonomskih posledica pandemije koronavirusa.

Tom prilikom je postignut dogovor o tome da se u narednim danima nastave razgovori o traženju potencijalnih mogućnosti i najboljih modaliteta dodatne pomoći ovim granama privrede.

Već su zakazane konsultacije sa timovima Ministarstva finansija i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u okviru kojih će se detaljnije razgovarati o mogućim rešenjima.

Sastanak je deo konsultacija koje će predsednica Vlade i resorni ministri imati u narednim danima sa predstavnicima industrija koje su najviše pogođene negativnim efektima pandemije koronavirusa.

Predsednica Vlade će i sutra održati sastanke sa predstavnicima filmske industrije i bioskopa, kao i sa udruženjima frizera.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano