COVID-19

Kreće imunizacija na seoskom području u svrljiškoj opštini

Broj pregleda

Juče su se u Domu zdravlja sastali narodni poslanik Milija Miletić i predsednik Opštine Miroslav Marković sa koordinatorom za imunizaciju dr Dejanom Antićem kako bi dogovorili zajedničku koordinaciju prilikom imunizacije staračkog stanovništva u seoskim područjima.

Dom zdravlja, foto: Marko Miladinović
Dom zdravlja, foto: Marko Miladinović

Sastanak je održan na inicijativu narodnog poslanika Milije Miletića, a sve u cilju imunizacije i zaštite zdravlja stanovništva na teritoriji svrljiške opštine, pogotovu na seoskom području.

S obzirom da većina ljudi sa sela nema mogućnost da dođe do svrljiškog Doma zdravlja, predlog je da se organizuju mobilne ekipe koje će vršiti imunizaciju u seoskim ambulantama, rekao je Miletić.

Prvi korak ka realizaciji ovog cilja jeste dobijanje saglasnosti Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Lokalne samuprave.

Plan je da šefovi mesnih kancelarija izvrše prijavu zainteresovanih za vakcinaciju, a nakon toga bi mobilne ekipe Doma zdravlja, uz podršku lokalne samouprave,  izvršile vakcinaciju u neku od seoskih ambulanta, gde ima svih uslova, rečeno je na sastanku.

Ukoliko projekat bude odobren biće sufinansiran iz sredstava Opštine Svrljig u cilju zaštite zdravlja stanovništva.

Pročitajte i

Vakcinacija u Svrljigu, foto: Svrljiške novine

Dom zdravlja Svrljig obaveštava građane

Dom zdravlja Svrljig obaveštava građane da ima dovoljan broj vakcina protiv sezonskog gripa i protiv virusa COVID-19. Vakcinacija se obavlja svakog radnog dana u jutarnjim

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.