COVID-19
Broj pregleda

Kreće imunizacija na seoskom području u svrljiškoj opštini

Juče su se u Domu zdravlja sastali narodni poslanik Milija Miletić i predsednik Opštine Miroslav Marković sa koordinatorom za imunizaciju dr Dejanom Antićem kako bi dogovorili zajedničku koordinaciju prilikom imunizacije staračkog stanovništva u seoskim područjima.

Dom zdravlja, foto: Marko Miladinović
Dom zdravlja, foto: Marko Miladinović

Sastanak je održan na inicijativu narodnog poslanika Milije Miletića, a sve u cilju imunizacije i zaštite zdravlja stanovništva na teritoriji svrljiške opštine, pogotovu na seoskom području.

S obzirom da većina ljudi sa sela nema mogućnost da dođe do svrljiškog Doma zdravlja, predlog je da se organizuju mobilne ekipe koje će vršiti imunizaciju u seoskim ambulantama, rekao je Miletić.

Prvi korak ka realizaciji ovog cilja jeste dobijanje saglasnosti Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Lokalne samuprave.

Plan je da šefovi mesnih kancelarija izvrše prijavu zainteresovanih za vakcinaciju, a nakon toga bi mobilne ekipe Doma zdravlja, uz podršku lokalne samouprave,  izvršile vakcinaciju u neku od seoskih ambulanta, gde ima svih uslova, rečeno je na sastanku.

Ukoliko projekat bude odobren biće sufinansiran iz sredstava Opštine Svrljig u cilju zaštite zdravlja stanovništva.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *