Search
Close this search box.
Novi konkurs
Broj pregleda

Ponovo raspisan konkurs za izbor direktora OŠ ,,Dobrila Stambolić”

Podeli sa prijateljima:

Kako internet portal ,,Svrljiške novine” saznaje, danas je povono raspisan konkurs za direktora Osnovne škole ,,Dobrila Stambolić” u Svrljigu. 

Osnovna škola, foto: M.M.
Osnovna škola, foto: M.M.

Naime, na sednici Školskog odobra OŠ ,,Dobrila Stambolić” doneta je Odluka o ponovnom raspisivanju konkursa za izbor direktora ove ustanove. 

Kako saznajemo, prethodni konkurs je poništen od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zbog nepravilnosti sazivanja i glasanja na sednici Nastavničkog veća o čemu se izjasnila i Prosvetna inspekcija prilikom vršenja nadzora u ovoj ustanovi i zapisnik o utvrđenim nepravilnostima dostavila Ministarstvu.

Zamenik direktora OŠ ,,Dobrila Stambolić” Suzana Gičić je sazvala posebnu sednicu Nastavničkog veća, na šta nije imala pravo kao zamenik direktora škole jer u odsustvu direktora sednice saziva i rukovodi pomoćnik direktora Škole, te je na taj način postupala supretno odredbama iz Člana 5. stava 2. Poslovnika o radu Nastavničkog veća.

Posebnoj sednici Nastavničkog veća kojom je predsedavala Suzana Gičić, prisustvovao je i direktor OŠ ,,Dobrila Stambolić” prof. Saša Golubović.

Još uvek aktuelni direktor Osnovne škole Saša Golubović, iako nije imao pravo odlučivanja, glasao je na istoj sednici i time postupio suprotno ranije definisanim odredbama iz člana 126. stav 4. tačka 14. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja gde jasno stoji da ,,da direktor saziva i rukovodi sednicama vaspitno obrazovnog, nastavničkog odnosno pedagoškog veća, bez prava odlučivanja”. 

Zbog navedenih nepravilnosti resorno Ministarstvo je odlučilo da poništi konkurs za izbor direktora i donese Rešenje o ponovnom raspisivanju konkursa za direktora Osnovne škole u Svrljigu.

U rešenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nije navedena nijedna nepravilnost u postupanju Školskog odbora.

 

 

NAJNOVIJE NA PORTALU

Izbori 2024

Ujedinjena seljačka stranka predala listu – ZNAMO SE – MILIJA MILETIĆ!

Zona Centar

FUDBAL: Iskusni Ilijić i Prokić doneli velika tri boda Svrljigu!

Izbori 2024

MILETIĆ: Izborna trka je krenula, očekujemo ubedljivu pobedu! (VIDEO)

Politika

LOKALNI IZBORI: Obaveštenje o izlaganju na uvid dela jedinstvenog biračkog spiska

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano