Poljoprivreda
Broj pregleda

Iz novog programa pomoći za zadruge pola milijarde dinara

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić najavio je da će novi program pomoći zadrugama biti objavljen krajem marta, a u njemu će na raspolaganju biti pola milijarde dinara za stare i novoformirane zadruge.

ZZ ,,Svrljižanka'', poseta Ministra Krkobabića, foto: Svrljiške novine
ZZ ,,Svrljižanka”, poseta Ministra Krkobabića, foto: Svrljiške novine

Krkobabić je tokom posete Baču naveo da je ova mala pogranična opština pravi primer dobre pomoći zadrugama, jer su na njenom području već uložena sredstva u tri zadruge, koje odlično posluju.

Prema njegovim rečima, pomoć zadrugama je prvi u nizu programa koje će Ministarstvo za brigu o selu sprovoditi tokom ove godine.

Ministar Krkobabić, foto: M.M. Svrljiške novine
Ministar Krkobabić, foto: M.M. Svrljiške novine

Novoformirane zadruge mogu da računaju na maksimalnih 7,5 miliona bespovratnih sredstava po jednoj zadruzi, a stare na duplo više, dakle po 15 miliona dinara po zadruzi.

Ministar je obišao i Zemljoradničku zadrugu „Bač”, koja je dobila bespovratna sredstva od Vlade u iznosu od 11,2 miliona dinara za projekat iz oblasti voćarstva, nabavku 5.500 sadnica četiri sorte trešnje i protivgradne sisteme zaštite za tri hektara zasada.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

2 Komentara

  • Hajde da pustimo neku opkladu, koja će zadruga u Svrljigu dobiti najveća sredstva??? Možda bude i jedina….i ne, ne aludiram posebno na jednu, rezultat je neizveztan.

    • Da pogadjam jednom,garantujem da je to zz Svrljizanka jer druga ne postoji,ili mi mozda neznamo

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *