Search
Close this search box.
Stanje u fudbalu
Broj pregleda

Novi trener FK ,,Svrljig” Boban Marinković otvoreno o stanju u klubu za ,,Svrljiške novine”

Podeli sa prijateljima:

Novinari internet portala ,,Svrljiške novine” o nastavku drugog dela takmičenja u ,,Nišavskoj okružnoj ligi” danas su razgovarali sa novoizabranim trenerom FK ,,Svrljig” Bobanom Marinkovićem Foksom. 

Marinković je za naš portal rekao da su igrači FK ,,Svrljig” sa pripremama krenuli 17. februara, a da početak, odnosno nastavak prvenstva, je zakazan za 6. mart.

Imamo veoma malo vremena za kvalitetnu pripremu fudbalera. Pokušavamo da sve ono što bi trebalo da se radi za period od mesec i po, dva, odradimo za period od 18 dana, istakao je Marinković.

Boban Marinković Foks, privatna arhiva
Boban Marinković Foks, privatna arhiva

Neuspeh koji se desio Fudbalskom klubu, ispadanjem iz Niške zone, odslikava se i na odnosu igrača i Uprave prema obavezama, igrača na svakodnevno dolaženje na treninzima, članovima Uprave na povremeno dolaženje i interesovanje za stanje oko organizacije i broja igrača na treninzima, kaže Marinković.

Novi trener se osvrnuo na problem što na treninge dolazi mali broj igrača, po njegovim rečima 10-12 fudbalera po treningu.

Ima dosta razloga za to, jedan od njih je obaveza na poslu, pa mnogi igrači ne mogu da usklade poslovne obaveze i treninge. Sa druge strane imamo nezadovoljstvo odnosnom Kluba prema njima. Igrači koji dolaze i treniraju su disciplinovani i odrađuju sve ono što se traži od njih, kaže Marinković i poručuje da je za kvalitetan rad u pripremnom periodu potrebno 20 igrača, što FK ,,Svrljig” trenuntno nema, osim na papiru.

Kao rešenje nameće se angažovanje starijih igrača koji su sada na spisku veterana.

Do početka druge polusezone FK ,,Svrljig” će odigrati dve-tri prijateljske utakmice.

Optimista sam i nadam se uspešnoj polusezoni i kraju prvenstva, a od leta, odnosno jeseni ćemo prionuti svi zajedno u ”napad” ka višem rangu, poručio je Marinković.

Stojadinović, Marinković i Marković, foto: privatna arhiva
Stojadinović, Marinković i Marković, foto: privatna arhiva

Sa aspekta i uloge trenera, ne bi trebalo da se mešam u rad i funkcionisanje Kluba, trebalo bi da me samo zanima ekipa, rad na terenu, trening, utakmice, ali, znajući sebe kao velikog patriotu, volim Svrljig, Fudbalski klub, krivo mi je da se sve ovako odvijalo i odvija, Marković Miloš Mimi je predsednik, igrač, jedan od najboljih igrača Svrljiga, autoritet mu ne manjka, ali, pomoć mu je potrebna, u svakom pogledu, mlad je, pokušavam da ubedim Bobana Markovića Maku, sigurno kao igrača i legende kluba, autoritet, Slađana Stojadinovića, Duleta Savića, Rakic Srđana, Ivković Sašu Kineza, Mladenović Milana Džonu, mnoge druge, koji vole ovaj grad i klub, da pomognu, potrebno je da se uključe, ali ozbiljno i opštinske strukture, privrednici, nama nije mesto u ovom rangu, o posledicama nećemo sada, daj da rešavamo probleme svi zajedno, ima puno bivših igrača, sa autoritetom koji hoće da se uključe, ali, treba da se angažuju. Igrački kadar je takav kakav je, ali, nedovoljan za normalno takmičenje, Branislav Bojić, dobar igrač i dečko, neće, zašto, sve su to problemi kojim trebamo da se pozabavimo svi, a ne nas jedan-dva, FK Svrljig je naš, a ne našeg dušmanina, rekao je Marinković i dodao da je puno ima problema, rešivih.

Marinković je na kraju rekao sledeće: ”Da me neko ne bi pogresno shvatio, ja sam borac u duši, sportista i mi ćemo se boriti i dati sve od sebe da ime FK Svrljig ponovo bude respekt za sve!”.

3 Komentara

  1. Foxe pitaj upravu zasto je FK jedini u svim ligama u Srbiji ispao u doba korone?Ko je lud da njima vise poverava sredstva gradjana,neozbiljni su a i ne prepoznaju svoju krivicu.Pozz i puno srece u poslu.

    1. Tacno je da je jedino FK Svrljig ispao, znam, al sta cemo sad, za prosutim mlekom neva vajde kukati, ja sam prihvatio i ubedjen sam u bolje dane fudbala u Svrljigu, vreme ce pokazati, da li sam u pravu, videce se, rezultati se nece videti odmah, vreme treba!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano