Search
Close this search box.
Stigli novogodišnji paketići
Broj pregleda

Novogodišnji paketići kroz akciju ,,Deca pomažu deci”

Podeli sa prijateljima:

ADRA Srbije, u saradnji sa Adrama Nemačke i Holandije, distribuirala je širom zemlje veliki broj dečjih paketića u toku decembra ove godine, a distribucija će se nastaviti do polovine januara 2021. godine.

ADRA, Deca pomažu deci, foto: S.M.
ADRA, Deca pomažu deci, foto: S.M.

Deca iz seoskih naselja dobijaju za novogodišnje i božićne praznike jedinstven paketić načinjen rukama nekog njihovog vršnjaka iz zapadne Evrope. Preko 8000 takve dece, u partnerstvu Adre i preko 80 javnih i nevladinih ustanova širom zemlje, bilo je obradovano takvim paketićima.

U okviru tradicionalne akcije „Deca pomažu deci“, ADRA u saradnji sa portalom ,,Svrljiške novine”, uz svesrdnu pomoć Milana Bogdanovića iz Knjaževca, distribuirala je tridesetak novogodišnjih paketića za decu iz ruralnog područja koji su svojim sadržajem i simboličkim značajem poručivala da ih se neko setio.

ADRA, Deca pomažu deci, foto: S.M.
ADRA, Deca pomažu deci, foto: S.M.

Slađe od upakovanih čokolada, i zanimljivije od jedinstvenih dečjih radova i igračaka bila ja pažnja kojom su drugari i drugarice iz Nemačke i Holandije pokazali pažnju deci iz Srbije koji žive u selima, te otežanim okolnostima.

ADRA, Deca pomažu deci, foto: S.M.
ADRA, Deca pomažu deci, foto: S.M.

Ideja koja pokreće ovaj projekat je da moramo naučiti da primećujemo one kojima je gore nego nama i nešto učinimo po tom pitanju. Paketić je samo opipljiv pokazatelj da još ima dece i ljudi koji razmišljaju na taj način, kažu iz ove organizacije.

Distribucija novogodišnjih paketa danas je izvršena u selu Prekonoga, kod Svrljiga, a podeljeni su od strane čuvenog Deda Mraza, Duška Živanovića.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sportske vesti

FK SVRLJIG: Postavljene nove kućice za rezervne igrače

Sportski dan

FK Svrljig spremno dočekuje Partizan, predsednik obišao završne radove

Lokalni izbori 2024

Dr Branimir Nestorović na predizbornoj tribini u Svrljigu

Lokalni izbori 2024

Ovo su kandidati za odbornike GG Pokret za spas Svrljiga

Sportske vesti

FK Svrljig osvojio nova tri boda

Lokalni izbori 2024

Saopštenje koalicijie ,,Aleksandar Vučić – Svrljig sutra”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

Svrljiske novine predstavljaju