COVID-19

Dok u Srbiji broj zaraženih pada, u Svrljigu raste!

Broj pregleda

Kako nam je saopšteno iz Doma zdravlja Svrljig, u poslednih dvadesetak dana naglo je povećan broj zaraženih osoba koronavirusom usled popuštanja mera zaštite.

Dom zdravlja Svrljig, foto: Svrljiške novine
Dom zdravlja Svrljig, foto: Svrljiške novine

Iz Doma zdravlja Svrljig mole sve pacijente da bez preke potrebe ne dolaze u Dom zdravlja, već da se za propisivanje hronične terapije mogu javiti telefonom izabranom lekaru na broj 821-401.

Trenutno na teriroriji Opštine Svrljig ima 167 pacijenata pozitivnih na Covid-19, dok se dnevno u kovid ambulanti izvrši pregled od 80 do 100 pacijenata, testira se od 50 do 60 pacijenata od kojih je jedna polovina pozitivnih na koronu.

Apelujemo na građane da se strogo pridržavaju propisanih mera zaštite, a ukoliko imaju respiratorne tegobe da se jave u kovid ambulantu, bez zakazivanja, koja radi od 07,00 – 20,00 časova, gde će biti urađena dijagnostika i po potrebi biti upućeni na viši nivo lečenja.

Pročitajte i

COVID-19, foto: Önder Örtel, pixabay

Od posledica koronavirusa preminula 21 osoba

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je u poslednja 24 sata registrovano 2.800 novozaraženih od ukupno 11.363 testirana uzorka, a od posledica koronavirusa

1 Komentar

  • Verovatno zato sto smo mnogo pametni…

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *