Search
Close this search box.
Saradnja
Broj pregleda

Sotirovski, Marković i Miletić o budućoj saradnji Niša i Svrljiga

Podeli sa prijateljima:

Jutros su se u Nišu sastali gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa predsednikom opštine Svrljig Miroslavom Markovićem i narodnim poslanikom Milijom Miletićem kako bi razgovarali o budućoj saradnji.

Foto: Opština Svrljig
Foto: Opština Svrljig

Naime, bilo je reči o saradnji u oblastima privrede, poljoprivrede, infrastrukture, kulture, sporta i turizma grada Niša i opštine Svrljig.

Gradonačelnica Sotirovski je inicijativu za saradnju pokrenula još dok je bila na mestu načelnice Nišavskog upravnog okruga, a sada to realizujemo u delo, rekao je narodni poslanik Milija Miletić.

On dodaje da se Niš mnogo brže razvija nego ranijih godina i da pored Niša i Svrljig ima veliku šansu da krene putem boljitka.

Niš kao centar jugoistoka Srbije povlačiće velike projekte u svim segmentima koji će poboljšati život svih građana. Ti isti projekti biće dostupni i malim opštinama kao što je naša i to je šansa za nas, rekao je Miletić.

Miletić je potvrdio da sa nastavkom zasedanja u Narodnoj Skupštini Republike Srbije nastavlja sa radom i zalaganjem za Svrljig, Niš i jugoistok Srbije i poručio da će se boriti da jugoistok Srbije u novoj Vladi dobije bar jednog ministra sa jugoistoka.

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković istakao je da Svrljig vidi šansu u razvoju privrede i turizma, te da je blizina Niša i saradnja sa gradom veoma bitan segment u realizaciji mnogih planova.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano