COVID-19

JOŠ 9 NOVOZARAŽENIH U SVRLJIGU! UKUPNO 41 OSOBA POZITIVNA NA KOVID-19

Broj pregleda

U opštini Svrljig trenutno je zaraženo 41 osoba virusom Kovid-19, potvrdili su nadležni iz Doma zdravlja Svrljig portalu ,,Svrljiške novine“.

Ilustracija, foto: M.M.
Ilustracija, foto: M.M.

Novozaraženi Svrljižani su srednjih godina, u proseku od 35 do 50 godina, saznaje naš portal.

Po poslednjim informacijama od 12 testirani 9 je pozitivno na koronu, pa se broj zaraženih uvećao sa 32 na 41.

Nijedno lice nije zadržano na bolničkom lečenju, svi su u kućnoj izolaciji sa propisanom terapijom i uglavnom imaju blažu kliničku sliku.

Direktor Doma zdravlja dr Ljutomir Davidović kaže da se čekaju rezultati za još 12 osoba koji su testirani u petak i subotu.

Direktor Ljutomir Davidović uputio novi apel, foto: Svrljiške novine
Direktor Ljutomir Davidović uputio novi apel, foto: Svrljiške novine

Direktor Doma zdravlja Svrljig dr Ljutomir Davidović apeluje da se sve propisane mere za zaštitu od virusa Kovid-19 poštuju – obavezno nošenje zaštitne maske, rukavica, te da se poštuje propisana distanca od 1,5 m i da se izbegavaju okupljanja na javnim mestima.

Apelujemo na sve građane, pogotovu na mlađe, da budu društveno odgovorni i sačuvaju sebe i druge tako što će poštovati mere Vlade Republike Srbije, Ministarstva zdravlja i lokalnog kriznog Štaba, da nose zaštitne maske kada ulaze u prodavnice, markete i druge objekte, da drže propisanu distancu od dva metra da koriste zaštitne rukaviceda se ne okupljaju u velikom broju i da izbegnu odlazak na veće skupove, žurke, proslave i sl. jer samo na taj način sačuvaće svoje zdravlje i zdravlje svih građana, rekao je direktor Davidović.

Pročitajte i

1 Komentar

  • Postovani direktore,
    HITNO izmesti ulaz u COVID ambulantu sto dalje od glavnog ulaza u Dom zdravlja, ZARAZICES OVAKO CEO SVRLJIG. Umesto dezo barijere za ulaz na druga odelenja, napravio si KORONA BARIJERU kroz koju svi pacijenti prolaze.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *