COVID-19
Broj pregleda

JOŠ 9 NOVOZARAŽENIH U SVRLJIGU! UKUPNO 41 OSOBA POZITIVNA NA KOVID-19

U opštini Svrljig trenutno je zaraženo 41 osoba virusom Kovid-19, potvrdili su nadležni iz Doma zdravlja Svrljig portalu ,,Svrljiške novine”.

Ilustracija, foto: M.M.
Ilustracija, foto: M.M.

Novozaraženi Svrljižani su srednjih godina, u proseku od 35 do 50 godina, saznaje naš portal.

Po poslednjim informacijama od 12 testirani 9 je pozitivno na koronu, pa se broj zaraženih uvećao sa 32 na 41.

Nijedno lice nije zadržano na bolničkom lečenju, svi su u kućnoj izolaciji sa propisanom terapijom i uglavnom imaju blažu kliničku sliku.

Direktor Doma zdravlja dr Ljutomir Davidović kaže da se čekaju rezultati za još 12 osoba koji su testirani u petak i subotu.

Direktor Ljutomir Davidović uputio novi apel, foto: Svrljiške novine
Direktor Ljutomir Davidović uputio novi apel, foto: Svrljiške novine

Direktor Doma zdravlja Svrljig dr Ljutomir Davidović apeluje da se sve propisane mere za zaštitu od virusa Kovid-19 poštuju – obavezno nošenje zaštitne maske, rukavica, te da se poštuje propisana distanca od 1,5 m i da se izbegavaju okupljanja na javnim mestima.

Apelujemo na sve građane, pogotovu na mlađe, da budu društveno odgovorni i sačuvaju sebe i druge tako što će poštovati mere Vlade Republike Srbije, Ministarstva zdravlja i lokalnog kriznog Štaba, da nose zaštitne maske kada ulaze u prodavnice, markete i druge objekte, da drže propisanu distancu od dva metra da koriste zaštitne rukaviceda se ne okupljaju u velikom broju i da izbegnu odlazak na veće skupove, žurke, proslave i sl. jer samo na taj način sačuvaće svoje zdravlje i zdravlje svih građana, rekao je direktor Davidović.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • Postovani direktore,
    HITNO izmesti ulaz u COVID ambulantu sto dalje od glavnog ulaza u Dom zdravlja, ZARAZICES OVAKO CEO SVRLJIG. Umesto dezo barijere za ulaz na druga odelenja, napravio si KORONA BARIJERU kroz koju svi pacijenti prolaze.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *