Search
Close this search box.
Danas testirano 15 ljudi
Broj pregleda

Novi talas virusa Kovid-19 u Svrljigu?

Podeli sa prijateljima:

Kako nezvanično saznajemo, danas je testirano 15 osoba u svrljiškoj Kovid-19 ambulanti koji su se požalili da imaju simptome slične virusnom oboljenju korona.

Zaštitne maske, foto: M.M.
Zaštitne maske, foto: M.M.

Takođe, po nezvaničnim informacijama saznajemo da je u protekloj nedelji na Kovid-19 pozitivno 12 lica u Svrljigu.

Nadležni iz Doma zdravlja apeluju da se građani pridržavaju mera, da nose zaštitne maske u zatvorenom prostoru, da drže propisanu distancu i da se ne okupljaju bez preke potrebe.

Uzrok drastičnog porasta novozaraženih lica u Svrljigu su učestale proslave i okupljanja u proteklom periodu, kao što su proslave mature, rođendani i slični skupovi.

Od danas je obavezno korišćenje zaštitnih maski u prevozu, a građanima se preporučuju maske i u svim zatvorenim prostorima, saopštila je Vlada Srbije nakon sednice Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti Kovid-19.

U SAMOIZOLACIJI 10 LJUDI

U Svrljigu je trenutno u samoizolaciji 10 ljudi, potvrđeno je na portalu ,,Covid19.rs”.


KORONA U SRBIJI

U Srbiji u poslednja 24 časa registrovano je 102 nova slučaja oboljevanja od virusa Kovid-19, a jedna osoba je preminula.

Uskoro opširnije o svemu.

2 Komentara

  1. Epidemija nije ni malo prestajala,vec je ona korisna za piramidalnu upotrebu,da bi se vrhovi sveta i Srbije prema njoj odnosili na odgovarajuci nacin shodno potrebama.Umesto zatvaranja starih ljudi u pritvor i uvodjenja policijskog casa,mnogo stvari je ranije trebalo primeniti,na primer zatvaranje granica jos u decembru.U borbu sa epidemijom treba angazovati i stare,oprobano strucne lekare,koji su se davnih godina,kad medicina jos nije ovoliko uznapredovala,itekako uspesno nosili sa svim mogucim epidemijama.Samo me iteresuje abrakadabra varijanta od strane vladajucih krugova i njima odanih medija,od kojih smo dobijali informacije o bezopasnosti,pa zatim kataklizme,potom o prestanku opasnosti,pa opet o novoj opasnosti i td.Nadam se da ce uskoro korona biti pobedjena i da cemo moci da pokusamo da se u modernim bolnicama lecimo i od drugih bolesti.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

Odlično!!!

Srednja škola u Svrljigu dobija novi smer, ovo je ODLIČNA VEST!

Odlično!

POTPISANO: 10 MILIONA STIŽU U SVRLJIG ZA IZGRADNJU NOVE ZGRADE

Pripremni radovi

Kreće izgradnja parking prostora pored pružnog prelaza

Dobre vesti

Asfalt stigao u Crnoljevicu, asfaltirane dve ulice (FOTO+VIDEO+IZJAVA)

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano