Odlična vest za svu decu

Opština Svrljig i Fondacija ,,Novak Đoković“ grade najsavremeniji vrtić u Drajincu

Broj pregleda

Danas je u Drajincu kod Svrljiga održan sastanak roditelja dece predškolskog uzrasta iz ovog sela sa direktorom PU ,,Poletarac“ Dejanom Miletićem, narodnim poslanikom Milijom Miletićem i direktorom CTKS Svrljig Miroslavom Markovićem na temu upisa dece za pohađanje programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja. 

Sastanak sa roditeljima, foto: M.M.
Sastanak sa roditeljima, foto: M.M.

Naime, opština Svrljig će u saradnji sa Fondacijom ,,Novak Đoković“ u narednih nekoliko meseci izvršiti kompletnu adaptaciju i sanaciju objekta OŠ ,,Dobrila Stambolić u Drajincu.

Sastanak sa roditeljima, foto: M.M.
Sastanak sa roditeljima, foto: M.M.

Na ovaj način biće poboljšani postojeći uslovi za boravak dece osnovnoškolskog uzrasta i stvoriće se neophodni preduslovi za boravak dece predškolskog uzrasta od 2 do 6,5 godina.

Kako je direktor Miletić rekao, u toku je izrada projektno tehničke dokumentacije, a očekuje se da će radovi na adaptaciji i sanaciji biti gotovi tokom jeseni.

Miroslav Marković i Dejan Miletić, foto: M.M.
Miroslav Marković i Dejan Miletić, foto: M.M.

Ovo je pravi primer izjednačavanja uslova života u selu i u gradu. Drajianc je dobio asfaltirani put celom dužinom, blizu 4km, sada pripremamo objekat da bi deca imala znatno bolje uslove za rad i napredovanje i to je ono na čemu inteznivno radimo – da ljudi ostanu u selu i imaju sve uslove kao u gradu, rekao je Marković.

Pročitajte i

Ružić sa direktorima, foto: M.M.

Nema produžetka raspusta za đake

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da nema produžetka raspusta za đake. Ružić je istakao da će danas biti objavljena zvanična informacija o modelima nastave

Badnje veče u Drajincu, foto: Privatna arhiva

Obeleženo Badnje veče u Drajincu

U Drajincu tradicionalno obeleženo je Badnje veče u hramu Svetog Nikole, u centru sela. Ovogodišnji kolačari bili su Marko Nikolić i Marko Marković. Ispred crkve

Badnje veče u Drajincu

Obeležavanje Badnjeg dana i u Drajincu

Meštani Drajinca obeležiće svečano Badnji dan polaganjem badnjaka, lomljenjem česnice ispred crkve Svetog Nikole u centru sela.  Organizatori proslave pozivaju sve da se pridruže obeležavanju.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.