Svaki dan postaje veća

Nova mini deponija u ulici Ilije Živulovića

Broj pregleda

Opština Svrljig se u današnje vreme susreće sa problemom odlaganja otpada i smeća. Gotovo u svakoj ulici i u svrljiškim naseljima kontejneri su puni, psi i mačke razvlače kese okolo, a nesavesni građani bacaju đubre gde stignu, slično je i u selima gde nema mesta za odlaganje pa je prisustvo divljih deponija sve veća.

Kada prođete svrljiškim ulicama, pogotovu sada kada je sve ozelenilo, vidite da je to zaista jedan lep gradić – sa dušom, uređen sa novim ulicama i trotoarima, rasvetom, mostovima, ali međutim, kese koje lete po granama, zgužvane paklice cigareta i sl. dodatno ruže ovo mesto.

foto svrljig
Panorama Svrljiga, foto: M.M.

Juče smo borvili u naselju Magovac, u ulici Ilije Živulovića, na poziv naših građana, i tamo smo zabeležili novu mini deponiju koja je napravljena proteklih meseci. Tamo je kontejner sa plastikom prepun, što plastičnim flašama i kanisterima, ali i raznom obućom i odećom. E sad, pošto je napunjen taj jedini kontejner ljudi su počeli da bacaju svoje stare stvari, ležaje, garderobu i obuću pored kontejnera.

Ulica Ilije Živulovića, Magovac, foto: Svrljiške novine
Ulica Ilije Živulovića, Magovac, foto: Svrljiške novine

Ova ulica se proteže od ulice Vasilija Anđelkovića Albanca, i seče ulicu 7. juil i Miodraga Sarajlije.

Ulica Ilije Živulovića, Magovac, foto: Svrljiške novine
Ulica Ilije Živulovića, Magovac, foto: Svrljiške novine

Nadležni za regulisanje ovog stanja bi trebalo što pre da se angažuju i krenu put terena kako bi se smanjio intenzitet pravljenja novih malih i gradskih deponija.

Ulica Ilije Živulovića, Magovac, foto: Svrljiške novine
Ulica Ilije Živulovića, Magovac, foto: Svrljiške novine

Kroz projekat ,,Sačuvajmo prirodu za generacije koje dolaze“ obićićemo celu opštinu i napraviti priloge o svim divljim deponijama i prirodnim lepotama koje se uništavaju od strane nesavesnih ljudi. Molimo vas, ukoliko imate bilo kakvih saznanja o mini deponijama i sl. da nas obavestite putem mejla [email protected].


Projekat ,,Sačuvajmo prirodu za generacije koje dolaze“ je projekat koji je podržan od strane Opštine Svrljigu u okviru konkursa iz oblasti javnog informisanja u 2020. godini.

Pročitajte i

Gulijanska reka prepuna semeća, foto: Svrljiške novine

Đubre preplavilo Gulijansku reku (FOTO)

Gulijanska reka blokirana je smećem na nekoliko lokacija kroz selo Gulijan.  Velika količina smeća završava svakodnevno u koriti reke, ali pored toga, nesavesni građani đubre

Beloinjska reka, foto: M.A.

Beloinjska reka zatrpana smećem…

Kroz selo Beloinje protiče Beloinjska reka kojom su nekada plovile ribe i bilo mnoštvo vodenog sveta, a danas, danas korito ove reke liči na jednu

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *