Preventiva

Od 7. aprila sprovodi se akcija dezinfekcije seoskih naselja

Broj pregleda

Od 7. aprila počela je dezinfekcija seoskih naselja, ulica i javnih objekata u cilju preventivnog delovanja protiv širenja virusa korona.

Opština Svrljig, foto: Svrljiške novine
Opština Svrljig, foto: Svrljiške novine

Dezinfekcija naselja vrši se posle 17 časova.

Dezinfekcija je izvršena 7. aprila u Niševcu, Plužini, Lalincu, Slivju, Merdželatu, Paliluli, Mečijem Dolu i selu Varoš.

U Grabavču, Prekonogi, Đurincu, Ribaru, Beloinju i Crnoljevici dezinfekcija je izvršena 8. aprila.

Sela Drajinac, Šljivovik, Tijovac, Bučum, Burdimo, Izvor i Željevo tretirana su 9. aprila.

U petak, 10. aprila, dezinfekcija će biti izvršena u Okruglici, Gulijanu, Lozanu, Manojlici, Perišu, Lukovu, Vlahovu, Guševcu i Okolištu.

U selima Galibabinac, Radmirovac, Davidovac, Popšica, Pirkovac, Labukovo, Gojmanova i Kopajkošara dezinfekcija će se obaviti 11. aprila.

U nedelju, 12. aprila, izvršiće se dezinfekcija svih saobraćajnica kroz seoska naselja koja prethodno nisu dezinfikovama.

Inače, od 13. do 18. aprila ova akcija će biti ponovljena u svim selima.

Akciju dezinfekcije obavljaju predstavnici Veterinarske stanice uz saglasnost Štaba za vanredne situacije opštine Svrljig.

Pročitajte i

Foto ilustracija, preuzeto: pixabay, autor: Tomasz Ryś

Odobren lek GSK protiv virusa COVID-19

Britanska agencija za lekove saopštila je danas da je odobrila tretman kompanije GlaksoSmitKlajn (GlaxoSmithKline, GSK) protiv kovida-19. Lek sotrovimab zasnovan na monoklonskim antitelima smanjuje rizik

Zastava EU, foto: pixabay

Od sutra kovid sertifikati po pravilima EU

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije Mihailo Jovanović najavio je danas da će građani Srbije od sutra ujutru na portalu

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *